Assistant Controller
Finance
Full Time
Alphen a/d Rijn, Nederland
2018-07-31

Stuur onze bedrijfseconomische processen aan.

Bij Electrolux betekent werken veel meer dan de laatste producten of technologieën op de markt te brengen. Met merken zoals AEG, Electrolux en Zanussi willen wij het leven van miljoenen mensen verbeteren. Dit doen wij door innovatieve en duurzame huishoudelijke apparaten te ontwikkelen en grenzen te verleggen binnen de kookbeleving en het huishouden.

Om onze dagelijkse activiteiten te kunnen verbeteren, zijn we voor het kantoor in Alphen a/d Rijn op zoek naar een Assistant Controller

De vraag naar een optimale dienstverlening wordt met de dag groter. Wij streven er dan ook voortdurend naar om met onze merken een vernieuwende service van hoge kwaliteit te garanderen. Daarom zijn we momenteel op zoek naar een nieuwe collega die onze organisatie naar een hoger niveau kan brengen.

Een dag op het werk

Als Assistant Controller werk je voor de afdeling Financial Controlling en maak je – zowel op verzoek als op proactieve wijze – rapportages en analyses ter ondersteuning van besluitvormingsprocessen binnen alle afdelingen van de organisatie. 

Een groot deel van jouw takenpakket bestaat uit rapporteren. Zo maak je niet alleen rapportages en analyses ten opzichte van het vorige jaar en/of budget en forecast, maar stel je voor het management ook standaardrapportages op met betrekking tot de winstgevendheid per klant en/of per productgroep. Je zal ook gegevens met betrekking tot klanten, merken en productgroepen consolideren en het opstellen van de winst- en verliesrekening is voor jou een fluitje van een cent. Daarnaast fungeer je vlot als aanspreekpunt voor interne en externe accountants en help je jouw collega’s met de ontwikkeling van nieuwe rapportages.

In jouw functie zal je ook assisteren en ondersteuning bieden aan de verschillende controllers binnen onze lokale organisatie: de Sales Controller/Price Revenu Manager, de Controller Consumer Service and Ownership Solutions en de Cluster Controller Benelux. 

Jij bent

  • Analytisch - je beschikt over uitmuntende analytische skills en je hebt oog voor detail. 
  • Nauwkeurig - met jouw opmerkzaamheid kan je financiële data zorgvuldig tot de essentie herleiden volgens de vooropgestelde procedures, voorschriften en deadlines.
  • Nieuwsgierig - je hebt interesse in alles wat er leeft bij jouw interne klanten en je ondersteunt hen op proactieve wijze door verschillende trends goed in de gaten te houden.
  • Goede luisteraar - je komt dagelijks met verschillende gesprekspartners in contact. Vanuit jouw positie zorg je ervoor dat er steeds gevolg gegeven wordt aan hun behoeften.

Opleiding & ervaring

  • Je hebt op succesvolle wijze een financieel-economisch georiënteerde HBO-opleiding afgerond en je hebt 1 tot 3 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie.
  • Je hebt een uitgebreide kennis van Excel en bij voorkeur ook van Access en SAP (of een gelijkaardig ERP programma).
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en je hebt een prima beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal. 

Wat wij jou aanbieden

  • Een uitdagende functie met een marktconforme beloning en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
  • Een job in een mensgerichte organisatie waar veel aandacht gegeven wordt aan innovatie, digitalisering en duurzame ontwikkeling en waar er altijd ruimte is voor nieuwe initiatieven en continue verbetering. 
  • Een bedrijfskorting op de artikelen die we verkopen. 

Verdere vragen

Meer info nodig? Daarvoor kan je terecht bij Gregory Deschuyteneer, Talent Acquisition Partner Benelux. E-mail: gregory.deschuyteneer@electrolux.com.