Custom Specialist
Supply Chain
Full Time
Mariestad, Sweden
2018-08-09

Custom Specialist Sweden to Warehouse in Mariestad

Electrolux lager i Mariestad är utgångspunkten för leveranser av Electrolux hushållsprodukter till främst Sverige och Norge samt reservdelar inom Norden. Verksamheten drivs av Electrolux Logistics AB och vi är även tullombud för koncernen. Vi söker nu en analytisk och strukturerad kollega till vårt färdigvarulager för att driva och utföra det operativa arbetet gällande tullhantering.

En vanlig dag på jobbet

Som Customs Specialist kommer du att utföra det dagliga operativa arbetet inom tullhantering såsom import- och exportdeklarationer, importadministration samt övriga administrative arbetsuppgifter i våra inkommande och utgående flöden. Du kommer vara den lokala experten inom detta område och kommer att arbeta nära våra interna bolag, externa tullombud och givetvis vara i kontakt med Tullverket. Likaså kommer Du hantera, uppdateringar av valutor, agera testare och super-user för vårt speditionssystem, vara behjälplig vid externa granskningar samt kontinuerligt följa utvecklingen av tullregler och processer och implementera vid behov. Du kommer att ingå i ett engagerat team med en kultur präglad av samarbete och support!

Vem är du

- Du är noggrann som person och strukturerad i ditt arbetssätt – För dig är det viktigt att du har kolla på vad som händer och vad du ska göra.
- Nyfiken och villig att lära sig – Du gillar att få ny kunskap och söker upp svaren på det du inte vet. Att kontinuerligt utvecklas och föra vidare kunskap är viktigt för dig.
- Ser helheten – Att ha ett holistiskt perspektiv är inget nytt för dig och du kan både se detaljerna och lyfta blicken för att förstå hur allt hänger ihop och fungerar.
- Samarbetsvillig – Du bygger lätt kontakt med andra och gillar att utbyta kunskap och idéer med andra. Du kommunicerar öppet och tydligt samt verkar för ett öppet och kollaborerande arbetsklimat. 

Kvalifikationer 

- Erfarenhet från att arbeta med import och exporthantering.
- Kunskap i att klassificera varor
- Högskoleutbildning, eller motsvarande, inom ekonomi, administration eller logistik.
- Flytande i både svenska och engelska
- Meriterande med erfarenhet från affärssystem som SAP samt tullprocedurer och tulltillstånd.

Ansökningar behandlas löpande så ifall denna roll passar dig, bör du skicka in din ansökan redan idag!

Dedicated recruiter: Erik Baidori