Junior Teamleader Contact Center
Consumer & Customer Care
Full Time
Brussels, Belgium
2018-05-31

Creëer de beste klantbeleving voor onze consumenten.

Bij Electrolux betekent werken veel meer dan de laatste producten of technologieën op de markt te brengen. Met merken zoals AEG, Electrolux en Zanussi willen wij het leven van miljoenen mensen verbeteren. Dit doen wij door innovatieve en duurzame huishoudelijke apparaten te ontwikkelen en grenzen te verleggen binnen de kookbeleving en het huishouden.

Om onze dagelijkse activiteiten te kunnen verbeteren, zijn we voor het kantoor in Evere (Brussel) op zoek naar een Junior Teamleader. In deze positie werk je binnen het Contact Center van onze afdeling Consumer Service en help je de consumenten verder met al hun vragen en problemen.
 
De vraag naar een optimale dienstverlening wordt groter met de dag. Wij streven er dan ook voortdurend naar om met onze merken een vernieuwende en kwaliteitsvolle service te garanderen. Daarom zijn we momenteel op zoek naar een gemotiveerde, flexibele en klantgerichte collega die onze afdeling Consumer Service naar een hoger niveau kunnen brengen en met een op-en-top service onze klanten kan doen verwonderen.

Een typische dag op het werk

Vanuit ons kantoor te Evere sta jij zowel telefonisch als via e-mail in contact met onze eindconsumenten. Met jouw expertise help je de klant met alle productgerelateerde problemen verder. Je verzamelt alle informatie omtrent de storing of het defect van zijn huishoudtoestel zodat de herstelling op een snelle, efficiënte en correcte wijze kan uitgevoerd worden. Daarnaast beantwoord je andere vragen van consumenten betreffende omruilingen, afhalingen en leveringen.

Als Junior Teamleader assisteer je de Contact Center Supervisor en zorg je ervoor dat het team goed functioneert. Je stuurt de medewerkers van first line support aan en je volgt de prestaties van het team aan de hand van goed gekozen KPI’s aan, je optimaliseert de verschillende processen en tools, je analyseert data over de gemelde incidenten en je bewaakt de bezettingsgraad van jouw team.

Jij bent

Teamplayer. Je geniet ervan om met collega’s samen te werken zodat je de vooropgestelde doelen kan bereiken.
Communicatief sterk. Je houdt van klantencontact en je helpt graag mensen op een professionele, efficiënte en klantgerichte wijze verder.
Analytisch. Je hebt een eindeloos verlangen om de beschikbare data te onderzoeken en de dienstverlening voor de eindconsument te verbeteren. 
Talenknobbel. Je bent vlot tweetalig Nederlands/Frans. Extra talenkennis van Engels en Duits is een handig pluspunt.
Inlevingsvermogen. Je bent de consument nét een stapje voor: je begrijpt zijn situatie en je biedt hem de allerbeste oplossing aan. 
Stressbestendig. Je blijft rustig en behoudt het overzicht als het drukker wordt.

Opleiding & ervaring

• Je hebt een bachelordiploma behaald (of gelijkwaardig door ervaring).
• Je hebt een eerste werkervaring in een klantgerichte functie achter de rug met veel telefonisch contact en e-mailverkeer waarbij er ook klachtenbehandeling aan bod kwam. 
• Je kan successen aantonen die dankzij jouw teamwork en analytisch denkvermogen gerealiseerd werden. 
• Je kan vlot overweg met diverse PC-toepassingen.

Wat wij jou aanbieden

• Een uitdagende functie met een marktconforme beloning en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
• Een job in een mensgerichte organisatie waar veel aandacht gegeven wordt aan innovatie, digitalisering en duurzame ontwikkeling en waar er altijd ruimte is voor nieuwe initiatieven en continue verbetering. 
• Een bedrijfskorting op de artikelen die we verkopen. 

Verdere vragen
 
Meer info nodig? Daarvoor kan je terecht bij Gregory Deschuyteneer, Talent Acquisition Partner Benelux. E-mail: gregory.deschuyteneer@electrolux.com.