Logistiek analist – Distribution Specialist
Supply Chain
Full Time
Alphen a/d Rijn, Netherlands
2018-05-31

Ontwikkel de beste klantbeleving met een buitengewone logistieke dienstverlening.

Bij Electrolux betekent werken veel meer dan de laatste producten of technologieën op de markt te brengen. Met merken zoals AEG, Electrolux en Zanussi willen wij het leven van miljoenen mensen verbeteren. Dit doen wij door innovatieve en duurzame huishoudelijke apparaten te ontwikkelen en grenzen te verleggen binnen de kookbeleving en het huishouden.

De vraag naar een optimale dienstverlening wordt met de dag groter. Wij streven er dan ook voortdurend naar om met onze merken een vernieuwende service van hoge kwaliteit te garanderen.

Voor ons kantoor in Alphen a/d Rijn zijn we op zoek naar een logistiek analist (Distribution Specialist) die met een op-en-top service de verwachtingen van onze klanten en onze consumenten kan overtreffen. Met jouw expertise willen we onze leveringen naar een hoger niveau brengen en alle toekomstige uitdagingen overwinnen.

Een typische dag op het werk

In deze nieuwe positie binnen onze organisatie zal jij deel uitmaken van een team dat streeft naar een buitengewone leverbetrouwbaarheid, een optimale beschikbaarheid van onze producten en een schitterende communicatie met onze klanten, onze eindconsumenten en interne stakeholders.

Als logistiek analist ben je de verbindende schakel tussen de afdelingen Customer Service (onze commerciële binnendienst) en Logistiek. Jouw werkzaamheden zullen ook over beide afdelingen verdeeld worden (50 % customer service, 50 % logistiek). Je zal betrokken worden bij de opname van bestellingen, de leveringen voor onze retailers, de forecasting en het voorraadbeheer in het warehouse. Je controleert of tijdige levering mogelijk is, verdeelt de te leveren producten zo optimaal mogelijk over de klanten, adviseert de interne organisatie en stemt de benodigde bezetting af met de Warehouse Manager.

In deze functie rapporteer je aan de Transportation en Project Manager en zal je nauw samenwerken met de Customer Service Manager Benelux. Je werkplek is op de afdeling Customer Service.

Jij bent

Gedreven. Jij streeft ernaar om altijd beter te worden in wat je doet. Bestaande systemen en processen binnen supply chain optimaliseren is helemaal jouw ding. 
Diagnostisch. Probleemoplossend denken vormt een deel van jouw DNA. Door jouw sterk ontwikkelde analytische skills en jouw uitstekend oog voor detail kan je snel inzicht verwerven in de onderlinge samenhang van onze interne processen.
Proactief. Je bent iedereen altijd een stapje voor en je pakt niet alleen de taken op die men jou gegeven heeft.
Gestructureerd. Je volgt meerdere projecten tegelijkertijd op. 
Communicatief sterk. Je bent een echte spin in het web. Dagelijks werk je dan ook met verschillende afdelingen samen. Je houdt ervan om openlijk jouw mening te kunnen uiten en je daagt jouw interne gesprekspartners graag uit met jouw fantastische ideeën.

Opleiding & ervaring

• Je hebt op succesvolle wijze een HBO-opleiding afgerond en je hebt bij voorkeur reeds enkele jaren werkervaring in een flexibele, klantgerichte functie in de logistiek en/of distributie.
• In deze functie moet je snel kunnen schakelen en veel dingen tegelijk kunnen doen. Een stressbestendige werkhouding is een vereiste aangezien je snel moet kunnen reageren op eventuele onverwachte situaties die zich voordoen.
• Je hebt fantastische analytische skills, gecombineerd met een bovengemiddelde kennis van Excel.
• Je beschikt over uitmuntende communicatieve vaardigheden (in woord en geschrift) en je hebt een prima beheersing van het Nederlands en het Engels.
• Kennis van SAP wordt beschouwd als een pré.

Wat wij jou aanbieden

• Een uitdagende functie met een marktconforme beloning en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
• Een job in een mensgerichte organisatie waar veel aandacht gegeven wordt aan innovatie, digitalisering en duurzame ontwikkeling en waar er altijd ruimte is voor nieuwe initiatieven en continue verbetering.
• Een bedrijfskorting op de artikelen die we verkopen. 

Verdere vragen

Meer info nodig? Daarvoor kan je terecht bij Gregory Deschuyteneer, Talent Acquisition Partner Benelux. E-mail: gregory.deschuyteneer@electrolux.com.