Online Community Officer / Social Media Specialist
Consumer & Customer Care
Full Time
Brussels, Belgium
2018-05-31

Communiceer dagelijks persoonlijk, open en direct met onze consumenten.

Bij Electrolux betekent werken veel meer dan de laatste producten of technologieën op de markt te brengen. Met merken zoals AEG, Electrolux en Zanussi willen wij het leven van miljoenen mensen verbeteren. Dit doen wij door innovatieve en duurzame huishoudelijke apparaten te ontwikkelen en grenzen te verleggen binnen de kookbeleving en het huishouden. 

De vraag naar een optimale dienstverlening voor onze consumenten wordt echter groter met de dag. Wij streven er dan ook voortdurend naar om met onze merken een vernieuwende en kwaliteitsvolle service te garanderen.

Om het rechtstreekse contact met onze consumenten te kunnen verbeteren, zoeken we een Online Community Officer / Social Media Specialist. In deze positie werk je als een klantgerichte social media & e-support specialist binnen het Contact Center van onze afdeling Consumer Service en help je iedere consument via allerlei sociale mediakanalen en online discussiefora verder met al hun vragen en problemen.

Een typische dag op het werk

Vanuit ons kantoor te Evere bied je een uitstekende online consumentenervaring aan door onmiddellijk, efficiënt en oplossingsgericht te reageren op de berichten van onze consumenten op de meest courante sociale mediakanalen.

Dagelijks monitor en analyseer je alle online activiteiten rondom onze merken en engageer je consumenten door online gesprekken aan te gaan en hun aangegeven issues op te lossen. Daarnaast beantwoord je ook berichten op klachten- en reviewsites. Op die manier zorg je ervoor dat je de verwachtingen van onze consumenten overtreft en zij zich onderdeel voelen van onze community. 

Jij bent

Communicatief sterk. Je houdt van klantencontact en je helpt graag mensen op een heldere, professionele, efficiënte en klantgerichte wijze verder. Een doeltreffende, creatieve boodschap in 280 karakters neerschrijven is geen probleem. 
Inlevingsvermogen. Je bent de consument nét een stapje voor: je begrijpt zijn situatie en je biedt hem de allerbeste oplossing aan. 
Innovatief. Je bent steeds mee met de nieuwste trends. Eigenwijs als je bent, zoek je steeds naar betere methoden om het contact met de klant te vereenvoudigen. 
Analytisch. Je hebt een eindeloos verlangen om de beschikbare data te onderzoeken en de dienstverlening voor de eindconsument te verbeteren. 
Talenknobbel. Je kan vlot, efficiënt, foutloos en oplossingsgericht in het Nederlands, in het Frans en in het Engels communiceren. Enige andere extra talenkennis is mooi meegenomen.

Opleiding & ervaring

• Je hebt een diploma of een achtergrond in communicatie, media, talen, bedrijfsmanagement, marketing of een ander daaraan gerelateerd domein. 
• Je hebt ervaring met copywriting in een B2C-omgeving en je beschikt over een doorgedreven kennis van de meest gebruikte sociale mediakanalen. Werkervaring als Online Community Officer, Webcare Specialist of Social Consumer Care wordt als een handig pluspunt aanschouwd. 
• Je kan met social media management tools werken (monitoring, management, publishing, promotion) en je voelt je comfortabel bij het maken van rapportages en het formuleren van inzichten uit de verkregen data. 

Wat wij jou aanbieden


• Een uitdagende functie met een marktconforme beloning en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
• Een job in een mensgerichte organisatie waar veel aandacht gegeven wordt aan innovatie, digitalisering en duurzame ontwikkeling en waar er altijd ruimte is voor nieuwe initiatieven en continue verbetering. 
• Een bedrijfskorting op de artikelen die we verkopen. 

Verdere vragen
 
Meer info nodig? Daarvoor kan je terecht bij Gregory Deschuyteneer, Talent Acquisition Partner Benelux. E-mail: gregory.deschuyteneer@electrolux.com.