Account Manager
Sales
Full Time
Brussels, Belgium
1970-01-01

Bij Electrolux betekent werken veel meer dan de laatste producten of technologieën op de markt brengen. Met merken zoals AEG, Electrolux en Zanussi willen wij het leven van miljoenen mensen verbeteren. Dit doen wij door innovatieve en duurzame huishoudelijke apparaten te ontwikkelen en grenzen te verleggen binnen de kookbeleving en het huishouden. 

Voor onze Belgische organisatie zijn we op zoek naar een Account Manager.

De vraag naar een optimale dienstverlening wordt met de dag groter. Wij streven er dan ook voortdurend naar om met onze merken een toonaangevende service te garanderen. Daarom zijn we momenteel op zoek naar een nieuwe collega die in staat is de sales bij onze huidige klanten verder uit te bouwen en daarnaast ook nieuwe business te ontwikkelen. Om op deze manier onze dienstverlening naar een hoger niveau te brengen en met een op-en-top service de verwachtingen van onze handelspartners te kunnen overtreffen.

Een dag op het werk

Als Account Manager ben je verantwoordelijk voor onze keukenretail klanten in Henegouwen en Brabant. Momenteel bedienen we daar ongeveer 70 klanten en is er zeker voldoende potentieel om dit klantenbestand verder uit te breiden. Als Account Manager bezoek je jouw klanten regelmatig, analyseer je samen de verkoop en assisteer je jouw klanten met vragen en bestellingen. De meeste van deze vragen weet je ter plekke te beantwoorden of door te zetten naar de juiste collega, zodat je weinig administratie mee naar huis neemt. Dit geeft jou de tijd de markt verder te verkennen en afspraken in te plannen met potentiële klanten. 
Naast het uitbouwen van bestaande relaties vind je het leuk nieuwe contacten op te doen en gaat netwerken jou natuurlijk af. Je bent in staat kritisch te kijken naar jouw regio en weet opportuniteiten te creëren bij nieuwe en bestaande klanten. De voorbereiding doe je veelal vanuit thuis, hiervoor reserveer je tijd in jouw agenda. 

Jij bent
• Gedreven – Je kijkt kritisch naar de (potentiële) klanten in jouw regio en weet opportuniteiten te creëren die je met volle energie aanpakt. 
• Communicatief – Tweetaligheid is belangrijk in jouw regio, dit is voor jou geen probleem. Je onderhoudt gemakkelijk relaties en weet ook met gemak nieuwe contacten te leggen.
• Oplossings - en resultaatgericht – Je bent creatief en je denkt in praktische, eenvoudige en klantgerichte oplossingen. Je luistert naar de klant en denkt op een pro-actieve manier met de klant mee. Vaak door tijdens een gesprek klantvragen om te zetten in acties en hier ter plekke de juiste collega’s bij te betrekken. 
• Commercieel – Jouw afspraken zijn altijd goed voorbereid. Je weet wat je een klant kunt bieden en bent altijd op zoek naar mogelijkheden om jouw klanten te ondersteunen. Op dezelfde manier weet jij new business te generen en met potentiële klanten in gesprek te gaan
• Teamplayer – Je deelt jouw kennis en ervaring graag met het team, vraagt om hulp indien nodig en ondersteunt collega’s door hen te voorzien van feedback. Tijdens meetings denk je graag met jouw collega’s mee om gezamenlijk onze service naar de klanten te kunnen versterken. 

Opleiding & ervaring
• Je bent in een commerciële richting afgestudeerd op ten minste bachelor niveau. 
• Je hebt al ongeveer 5 jaar commerciële ervaring in zowel het onderhouden als uitbouwen van een klantenportfolio.
• Je bent tweetalig, bij voorkeur met Frans als moedertaal en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden zowel gesproken als geschreven.
• Je hebt goede kennis van de meest courante IT programma’s, Kennis van SAP is een plus. 
• Je bent in het bezit van een rijbewijs B en je bent bereid om je op dagelijkse basis te verplaatsen in de regio Brabant en Henegouwen. 

Wat wij jou aanbieden
• Een fulltime functie aan de hand van een contract voor onbepaalde duur met een marktconforme verloning, een bedrijfswagen met tankkaart, goede secundaire arbeidsvoorwaarden (waaronder een groepsverzekering en een hospitalisatieverzekering) en een uitgebreid opleidingsaanbod, aangevuld met een interessante bedrijfskorting op de groot- en kleinhuishoudelijke toestellen, onderdelen en accessoires uit ons productassortiment. 
• Een uitdagende job bij een internationale marktleider met een uitstekende reputatie.
• Je komt terecht in een organisatie met een Scandinavische bedrijfscultuur waar veel aandacht gegeven wordt aan innovatie, digitalisering en duurzaamheid en waar er altijd ruimte is voor nieuwe initiatieven en continue verbetering. 

Meer informatie nodig? Hiervoor kun je contact opnemen met onze Talent Acquisition Partner: Thijs Zoontjens, thijs.zoontjens@electrolux.com

Apply now

We encourage you to apply as soon as possible as candidates will be interviewed continuously. The position may be filled prior to the date described as 'Apply by'