Account Manager Keukenretail - Midden-Nederland
Sales
Full Time
Alphen aan den Rijn, Netherlands
2019-05-31

Bouw onze klantrelaties in de keukenvakhandel verder uit.

Bij Electrolux betekent werken veel meer dan de laatste producten of technologieën op de markt brengen. Met merken zoals AEG, Electrolux en Zanussi willen wij het leven van miljoenen mensen verbeteren. Dit doen wij door innovatieve en duurzame huishoudelijke apparaten te ontwikkelen en grenzen te verleggen binnen de kookbeleving en het huishouden.

Voor onze Nederlandse organisatie zijn we momenteel op zoek naar een Account Manager Keukenretail (KRT) voor het rayon Midden-Nederland.

De vraag naar een optimale dienstverlening wordt met de dag groter. Wij streven er dan ook voortdurend naar om met onze merken een toonaangevende service van hoge kwaliteit te garanderen. Daarom zijn we momenteel op zoek naar een nieuwe collega die onze organisatie naar een hoger niveau kan brengen en met een op-en-top service de verwachtingen van onze klanten binnen de keukenvakhandel kan overtreffen.

Een dag op het werk

Als Account Manager binnen de salesafdeling Kitchen Retail Trade (KRT) zal je de verkoop van groothuishoudelijke apparaten (Major Appliances) van de merken AEG en Zanussi bevorderen bij bestaande en toekomstige klanten binnen de verschillende verkoopkanalen. In deze functie ben je werkzaam in het rayon Midden-Nederland, voornamelijk in de provincies Utrecht en Gelderland. 

Je ontwikkelt samen met onze klanten een lange termijnvisie die past binnen onze verkoopstrategie. Daarnaast verhoog je ook de bekendheid en de zichtbaarheid van onze merken door de filialen van onze klanten te bezoeken en promotionele campagnes te implementeren.

Jij bent

 • Analytisch – Je beschikt over uitmuntende analytische skills en je hebt oog voor detail. 
 • Commercieel – Je weet wat écht belangrijk is voor de klant en je informeert hem graag verder. Je spoort alle mogelijke commerciële opportuniteiten op en je handelt als een volwaardige zakenpartner zodat de samenwerking met de keukenvakhandel bevorderd wordt.
 • Nieuwsgierig – Je hebt interesse in alles wat er leeft bij klanten, concurrenten en eindgebruikers en je houdt ook andere trends en ontwikkelingen goed in de gaten.
 • Aandachtig – Je komt dagelijks met verschillende gesprekspartners in contact. Vanuit jouw positie zorg je ervoor dat er steeds gevolg gegeven wordt aan hun behoeften.
 • Proactief – Je zoekt naar oplossingen nog voor er zich problemen voordoen. Met jouw organisatorisch talent kun je jouw prioriteiten goed afbakenen.

​​Opleiding & ervaring

 • Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau.
 • Je hebt een eerste werkervaring in een commerciële buitendienstfunctie, bij voorkeur in consumentengoederen of binnen keukenretail, en je kunt meerdere succesvolle resultaten voorleggen.
 • Je woont in de aangegeven regio en je bent bereid om in dit gebied te werken. 
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en je hebt een prima beheersing van de Nederlandse taal.
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs B.

Wat wij jou aanbieden

 • Een fulltime functie met een marktconforme beloning, inclusief bedrijfswagen, goede secundaire arbeidsvoorwaarden en een uitgebreid opleidingsaanbod, aangevuld met een interessante bedrijfskorting op de groot- en kleinhuishoudelijke apparaten, onderdelen en accessoires uit ons productassortiment.
 • Een uitdagende baan bij een internationale marktleider met een uitstekende reputatie.
 • Je komt terecht in een organisatie met een Scandinavische bedrijfscultuur waar veel aandacht gegeven wordt aan innovatie, digitalisering en duurzaamheid en waar er altijd ruimte is voor nieuwe initiatieven en continue verbetering.
 • Je werkt geheel autonoom en flexibel in de regio rondom jouw woonplaats waardoor we jou een optimale work-life balance kunnen aanbieden.