Account Manager Small Domestic Appliances
Sales
Full Time
Brussels, Belgium
1970-01-01

Bij Electrolux betekent werken veel meer dan de laatste producten of technologieën op de markt brengen. Met merken zoals AEG, Electrolux en Zanussi willen wij het leven van miljoenen mensen verbeteren. Dit doen wij door innovatieve en duurzame huishoudelijke apparaten te ontwikkelen en grenzen te verleggen binnen de kookbeleving en het huishouden. 

Voor onze Belgische organisatie zijn we op zoek naar een Account Manager Small Domestic Appliances (SDA).

De vraag naar een optimale dienstverlening wordt met de dag groter. Wij streven er dan ook voortdurend naar om met onze merken een toonaangevende service te garanderen. Daarom zijn we momenteel op zoek naar een nieuwe collega die in staat is de sales bij onze huidige klanten verder uit te bouwen en daarnaast ook nieuwe business te ontwikkelen. Om op deze manier onze dienstverlening naar een hoger niveau te brengen en met een op-en-top service de verwachtingen van onze handelspartners kunnen overtreffen.

Een dag op het werk

Als Account Manager SDA ben je voornamelijk gericht op de zelfstandige winkels en de leden van de verschillende buying-groups in Wallonie (provincies Henegouwen, Waals-Brabant, Namen, Luik en Luxemburg). 

Binnen deze regio ligt potentieel in marktaandeel bij onze huidige klanten, daarnaast is er zeker voldoende potentieel om dit klantenbestand verder uit te bereiden. Als Account Manager bezoek je jouw klanten regelmatig, analyseer je samen de verkoop en assisteer je jouw klanten met vragen en bestellingen. De meeste van deze vragen weet je ter plekke te beantwoorden of door te zetten naar de juiste collega. Dit geeft jou de tijd de markt verder te verkennen en afspraken in te plannen met potentiele klanten. 

Naast het uitbouwen van bestaande relaties vind je het leuk nieuwe contacten te leggen en gaat netwerken jou natuurlijk af. Je bent in staat kritisch te kijken naar jouw regio en weet opportuniteiten te creëren bij nieuwe en bestaande klanten. De voorbereiding doe je veelal thuis. Hiervoor reserveer je tijd in jouw agenda. 

 

Jij bent

•Gedreven – Je kijkt kritisch naar de (potentiële) klanten in jouw regio en je weet opportuniteiten te creeren die je met volle energie aanpakt. 

•Communicatief –Je onderhoudt gemakkelijk relaties en weet ook met gemak nieuwe contacten te leggen. Een goede beheersing van beide landstalen is belangrijk in deze functie. 

Oplossings- en resultaatgericht – Je bent creatief en je denkt in praktische, eenvoudige en klantgerichte oplossingen. Je luistert naar de klant en denkt op een proactieve manier met de klant mee. 

•Commercieel – Jouw afspraken zijn altijd goed voorbereid. Je weet wat je een klant kunt bieden en je bent altijd op zoek naar mogelijkheden om jouw klanten te ondersteunen. Op dezelfde manier weet jij new business te generen en met potentiële klanten in gesprek te gaan.

 

Opleiding & ervaring

•Je bent in een commerciële richting afgestudeerd. 

•Je hebt al ongeveer 5 jaar commerciële ervaring in zowel het onderhouden als het uitbouwen van een klantenportfolio.

•Je bent vlot tweetalig Frans-Nederlands en je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden (zowel gesproken als geschreven).

•Je bent in het bezit van een rijbewijs B en je bent bereid om je op dagelijkse basis te verplaatsen binnen jouw regio.

 

Wat wij jou aanbieden

 
•Een fulltime functie aan de hand van een contract voor onbepaalde duur met een marktconforme verloning, een bedrijfswagen met tankkaart, goede secundaire arbeidsvoorwaarden (waaronder een groepsverzekering en een hospitalisatieverzekering) en een uitgebreid opleidingsaanbod, aangevuld met een interessante bedrijfskorting op de groot- en kleinhuishoudelijke toestellen, onderdelen en accessoires uit ons productassortiment. 

•Een uitdagende job bij een internationale marktleider met een uitstekende reputatie.

•Je komt terecht in een organisatie met een Scandinavische bedrijfscultuur waar veel aandacht gegeven wordt aan innovatie, digitalisering en duurzaamheid en waar er altijd ruimte is voor nieuwe initiatieven en continue verbetering. 

 

#LI-TZ1


Apply now

We encourage you to apply as soon as possible as candidates will be interviewed continuously. The position may be filled prior to the date described as 'Apply by'