Back Office Supervisor
Consumer & Customer Care
Full Time
Brussels, Belgium
2021-09-30

Bij Electrolux betekent werken veel meer dan de laatste producten of technologieën op de markt brengen. Met merken zoals AEG, Electrolux en Zanussi willen wij het leven van miljoenen mensen verbeteren. Dit doen wij door innovatieve en duurzame huishoudelijke apparaten te ontwikkelen en grenzen te verleggen binnen de kookbeleving en het huishouden.  
  
De vraag naar een optimale dienstverlening wordt echter met de dag groter. Wij streven er dan ook voortdurend naar een toonaangevende service te garanderen. Om dit te bereiken zijn we continu bezig met het optimaliseren van onze administratieve processen met het oog op de servicebeleving. Voor onze Belgische organisatie zijn wij daarom op zoek naar een  Back Office Supervisor welke een belangrijke schakel is in de administratieve opvolging van servicebezoeken bij onze consumenten. 
 
Een dag op het werk 

Als Back Office Supervisor ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse coördinatie van een back office team. Dit team bestaat uit 9 collega’s welke verantwoordelijk zijn voor verschillende administratieve handelingen voor onze Service buitendienst, werkplaats en retour afdeling. Dit houdt onder andere het beheer van de financiële administratie in, zoals het verwerken van herstelafspraken, inclusief kostenallocatie en bijkomende (credit)facturatie. Samen met het team zorg je dat deze taken uitgevoerd worden. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van het team: je verzorgt de dagelijkse planning, je kent verlof toe en je voert feedback- en voortgangsgesprekken met de collega’s binnen het team. 
  
Jij bent 

  • Teamspeler – Jij weet prioriteiten te stellen en samen met jouw collega’s zorg je dat alle taken worden opgevolgd. Je bent op de hoogte van alle processen en ondersteunt collega’s waar nodig.   
  • Communicatief – Op een vriendelijke en effectieve manier communiceer je met verschillende afdelingen en sta je regelmatig in contact met onze consumenten. 
  • Analytisch – Je kunt goed overweg met o.a. Excel en SAP. 

Opleiding & ervaring 

  • Je hebt minimaal bachelor werk- en denkniveau.
  • Ervaring met het aansturen van een team
  • Kennis van ERP-systemen en ervaring met administratieve handelingen.
  • Communicatief sterk in het Nederlands, Frans en Engels. 

Wat wij jou aanbieden 

  • Een uitdagende voltijdse job bij een internationale marktleider met een uitstekende reputatie. 
  • Je komt terecht in een organisatie met een Scandinavische bedrijfscultuur waar veel aandacht gegeven wordt aan innovatie, digitalisering en duurzaamheid en waar er altijd ruimte is voor nieuwe initiatieven en continue verbetering. 

Electrolux is a leading global appliance company that has shaped living for the better for more than 100 years. We reinvent taste, care and wellbeing experiences for millions of people, always striving to be at the forefront of sustainability in society through our solutions and operations. Under our brands, including Electrolux, AEG and Frigidaire, we sell approximately 60 million household products in approximately 120 markets every year. In 2020 Electrolux had sales of SEK 116 billion and employed 48,000 people around the world. For more information go to www.electroluxgroup.com. 

#LI-TZ1


Apply now

We encourage you to apply as soon as possible as candidates will be interviewed continuously. The position may be filled prior to the date described as 'Apply by'