Consumer Service Agent
Consumer & Customer Care
Full Time
Oslo, Norway
2020-03-06

Ta vare på kundene våre,- så tar vi vare på deg

Kundeservicemedarbeider 


Våre kunder er vårt alt. Å forstå kundens behov og ønsker er alt vi gjør, fra hvordan vi designer våre produkter og hele veien hjem til kundene. Det er her du kommer inn i bildet – gjennom å lytte, forstå og tilby løsninger som ikke bare løser problemet men også gir en opplevelse.

En vanlig dag på jobben 
I rollen som kundeservicemedarbeider har du en nær dialog med kolleger og leder for å sikre at du opprettholder høy kvalitet i hver kundekontakt. Du er en del av vårt ettermarkedsteam som sikrer at våre eksisterende kunder mottar støtte når de trenger hjelp med sine produkter. Som i mange bransjer er ettermarkedet en viktig kanal for å bygge lojalitet, og en viktig del av oppdraget ditt er å behandle hver kontakt på en slik at måte kunden blir fornøyd og inspirert. Du håndterer samtaler og e-post fra våre kunder som trenger service på sine produkter eller har spørsmål til nye kjøp.

Hvem er du 
• Leverer resultater - Du tilbyr relevante og smarte løsninger, uansett hvilke problemer våre kunder skulle ha, på en høflig og engasjerende måte.
• Kommunikator - Du er entusiastisk og har evnen til å bruke spørsmålsteknikk for å få kundene til å beskrive deres behov. Du har stor tålmodighet og viser engasjement gjennom din ekte nysgjerrighet.
• Sosial - Du elsker å engasjere dine kolleger og er sannsynligvis den som bringer laget ditt til AW.
• Ambisiøs og pådriver - Du har entreprenørskap og har i tidligere roller vist dette ved ikke bare å finne problemene, men ved å presse gjennom forbedringer der det trengs.

Kvalifikasjoner 
• Tidligere erfaring med kundeservice
• Fordel om du har erfaring med hvitevarer eller andre tekniske produkter

Contact person: Karin Söderström

Apply now

We encourage you to apply as soon as possible as candidates will be interviewed continuously. The position may be filled prior to the date described as 'Apply by'