Contact Center Agent
Consumer & Customer Care
Full Time
Belgium
2018-08-31

Creëer de beste klantbeleving voor onze consumenten.

Bij Electrolux betekent werken veel meer dan de laatste producten of technologieën op de markt te brengen. Met merken zoals AEG, Electrolux en Zanussi willen wij het leven van miljoenen mensen verbeteren. Dit doen wij door innovatieve en duurzame huishoudelijke apparaten te ontwikkelen en grenzen te verleggen binnen de kookbeleving en het huishouden.

Om onze dagdagelijkse werking te kunnen verbeteren, zijn we dringend op zoek naar een tweetalige (NL-FR) contact center medewerkers.

De vraag naar een optimale dienstverlening wordt met de dag groter. Wij streven er dan ook voortdurend naar om met onze merken een vernieuwende service van hoge kwaliteit te garanderen. Daarom zijn we momenteel op zoek naar een gemotiveerde, klantgerichte collega die deze afdeling naar een hoger niveau kan brengen en met een op-en-top service de verwachtingen van onze handelspartners kan overtreffen.

Een dag op het werk

De afdeling Consumer Services helpt de consument verder met al zijn problemen en zijn vragen. 

Vanuit ons kantoor te Evere los jij als contact center medewerker niet alleen alle productgerelateerde problemen voor de consument op, je zorgt er ook voor dat je alle informatie van het probleem kan verzamelen zodat de herstellingen bij de klant zo snel en zo correct mogelijk kunnen uitgevoerd worden. Daarnaast begeleid je hem of haar ook verder bij alle producttechnische vragen en bezorg je hen de benodigde informatie omtrent omruilingen, afhalingen en leveringen.

Jij bent

• Communicatief sterk. Je houdt van klantencontact en je helpt graag mensen op een professionele, efficiënte en klantgerichte wijze verder. 
• Talenknobbel. Je bent vlot tweetalig Nederlands/Frans. Extra talenkennis van Engels en Duits is een handig pluspunt. 
• Inlevingsvermogen. Je bent de consument nét een stapje voor: je begrijpt zijn situatie en je biedt hem de allerbeste oplossing aan. 
• Stressbestendig. Je blijft rustig en behoudt het overzicht als het drukker wordt.

Opleiding & ervaring


• Je hebt minimaal een middelbaar diploma.
• Je hebt een eerste succesvolle werkervaring in een klantgerichte functie achter de rug met veel telefonisch contact en klachtenbehandeling via e-mail.

Wat wij jou aanbieden

• Een uitdagende functie met een marktconforme verloning en een uitgebreid pakket aan extralegale voordelen.
• Een job in een mensgerichte organisatie waar veel aandacht gegeven wordt aan innovatie, digitalisering en duurzame ontwikkeling en waar er altijd ruimte is voor nieuwe initiatieven en continue verbetering. 
• Een bedrijfskorting op de artikelen die we verkopen.

Verdere vragen

Meer info nodig? Daarvoor kan je terecht bij Gregory Deschuyteneer, Talent Acquisition Partner Benelux. E-mail: gregory.deschuyteneer@electrolux.com.