Contact Center Agent
Consumer & Customer Care
Full Time
Belgium
2019-01-31

Word de trouwe gesprekspartner voor al onze consumenten.

Bij Electrolux betekent werken veel meer dan de laatste producten of technologieën op de markt te brengen. Met merken zoals AEG, Electrolux en Zanussi willen wij het leven van miljoenen mensen verbeteren. Dit doen wij door innovatieve en duurzame huishoudelijke apparaten te ontwikkelen en grenzen te verleggen binnen de kookbeleving en het huishouden.

Om onze dagelijkse werking te kunnen verbeteren, zijn we dringend op zoek naar meerdere eentalige of tweetalige contact center medewerkers.

De vraag naar een optimale dienstverlening wordt met de dag groter. Wij streven er dan ook voortdurend naar om met onze merken een vernieuwende service van hoge kwaliteit te garanderen. Daarom zijn we momenteel op zoek naar een gemotiveerde, klantgerichte collega die deze afdeling naar een hoger niveau kan brengen en met een op-en-top service de verwachtingen van onze handelspartners kan overtreffen.

Een dag op het werk

Het contact center van de afdeling Customer & Consumer Services helpt consumenten verder met al hun vragen omtrent de huishoudtoestellen van onze eigen merken AEG, Electrolux en Zanussi. Een groot deel van de werkzaamheden richt zich tot de opvolging van mogelijke problemen, defecten of storingen van de huishoudapparatuur van onze consumenten. 

Vanuit ons kantoor te Evere zorg je als contact center agent voor dat je gedurende het telefonisch contact met onze consumenten alle vereiste informatie van het gemelde probleem, defect of storing van het huishoudtoestel zo volledig en zo correct mogelijk kan registreren zodat de herstelling van hun apparaten goed en efficiënt kan uitgevoerd worden. Daarnaast help je onze consumenten ook verder bij al hun vragen en bezorg je hen de benodigde informatie omtrent onderhoud, installatie, eventuele promotiecampagnes, acties, evenementen en andere diensten.

Jij bent

• Communicatief sterk - Je houdt van klantencontact en je helpt mensen graag op een professionele, efficiënte en klantgerichte wijze verder. 
• Inlevingsvermogen - Als sociale kameleon ben je de consument nét een stapje voor: je begrijpt zijn situatie en je biedt hem de allerbeste oplossing aan. 
• Stressbestendig - Je blijft rustig en je behoudt het overzicht als het drukker wordt.

Opleiding & ervaring


• Je hebt minimaal een diploma middelbaar onderwijs.
• Je hebt bij voorkeur reeds werkervaring in een klantgerichte functie opgebouwd met veel telefonisch contact en e mailverkeer waarbij er ook klachtenbehandeling aan bod kwam.
• Je beschikt over een zeer goede kennis van het Nederlands en/of het Frans. Een goede kennis van andere talen wordt aanschouwd als een pluspunt.
• Je kan vlot overweg met diverse PC-toepassingen.

Wat wij jou aanbieden

• Een uitdagende functie met een marktconforme verloning en een uitgebreid pakket aan extralegale voordelen.
• Een job in een mensgerichte organisatie waar veel aandacht gegeven wordt aan innovatie, digitalisering en duurzame ontwikkeling en waar er altijd ruimte is voor nieuwe initiatieven en continue verbetering. 
• Een bedrijfskorting op de artikelen die we verkopen.

Verdere vragen

Meer info nodig? Daarvoor kan je terecht bij Gregory Deschuyteneer, Talent Acquisition Partner Benelux. E-mail: gregory.deschuyteneer@electrolux.com.