Contact Center Agent
Consumer & Customer Care
Full Time
Denmark
2020-12-12

Red andres dag ved at lytte og besvare deres henvendelser

INTRO TIL JOBBET
Vores forbrugere er vores verden. Vi er besat af deres ønsker og behov fra design af et product til at bringe det til live til at passe på det, når de bringer det hjem. Og det er her, du kommer ind – lytter, forstår, er empatisk og giver en løsning, som ikke blot løser et problem men giver en bedre oplevelse. 

Bemærk, at dette er en tidsbegrænset ansættelse fra 4. januar til 31. december 2021.

EN TYPISK DAG
I vores Consumer Contact Centre er du den første vores forbrugere kommer i kontakt med, når de mest mangler os. Med gode værktøjer og træning i vores produkter og mærker bliver du i stand til at vejlede om alt fra et nedbrud til en fejl, garantier, produktregistreringer og tilbehør. Og hvis du ikke kan løse det straks, booker du et teknikerbesøg til kunden. I Contact Centret er du en del af et kompetent erfarent team med stærkt sammenhold og samarbejde. Et team, som deler viden og sammen finder løsninger ved at dele viden med hinanden. Vi vil lære af alle opkald og alle forbrugere, så din insigt vil være uvurdelig i forhold til vores formål ”Shape living for the better”. 

HVEM ER DU
•Kundefokuseret. Du forstår andre og er empatisk, og du bruger din menneskeforståelse og evner til problemløsning til at berolige kunderne.
•Problem-løsning. Du ser muligheder i udfordringer.
•Holdspiller. Du kan lide og plejer relationerne med dit team, så I sammen løbende kan forbedre forbrugernes oplevelse. 
•Fleksibel. Du klarer let ændrede prioriteter. 
•Resultatdreven. Du går efter at fikse ethvert problem første gang og følger op for at finde en løsning, der tilfredsstiller kunden. 
•Ambitiøs. Du søger altid forbedringer – ift arbejdet og din udvikling

UDDANNELSE & ERFARING
•Kontoruddannet
•Erfaring med kundekontakt, helst fra fra lignende job i et kontaktcenter 
•Erfaring med at arbejde i SAP og MS Office365 og er en fordel

Vi servicerer det danske marked, så du skal være flydende til dansk for at betjene kunderne, men koncernsproget er engelsk, så du skal også kunne begå dig på engelsk. Vi indgår i et Nordisk Cluster, så kan du også et af de øvrige skandinaviske sprog, er det en fordel. 

ARBEJDSTID
Arbejdstiden er fra 8-16 mandag-torsdag og fredag fra 8-15.30, men du skal være klar til at tage 2-4 månedlige vagter med forskudt arbejdstid fra 12-20 mandag til torsdag. 

DIT TEAM
Sammen med proaktive, engagerede og erfarne kolleger indgår du i et team , hvor humøret er højt og det kollegiale sammenhold stærkt. 

Du bliver udfordret – og involveret, og jo mere du selv byder ind, jo sjovere og mere udfordrende bliver opgaverne. Vi forventer, at du tager initiativ og siger til den ansvarlige, når du tænker, at noget kan gøres bedre, billigere, hurtigere – eller sjovere. Det kalder vi at bruge initiativpligten. 

Electrolux Home Products Denmark markedsfører, sælger og servicerer hårde hvidevarer, støvsugere og små elapparater. Vore mærker er Electrolux, AEG, Zanussi & VOSS. Vi har et lækkert lyst kontor på Strevelinsvej i Fredericia - lige ved mortorvejsafkørslen og med udsigt til Lillebæltsbroen. Vi er 108 medarbejdere hvoraf ca. 70 har arbejdsplads på kontoret. Du får kolleger, som arbejder i funktioner som salg, marketing, product line og kundeservice – alle med samme formål at: Shape living for the better.
Læs mere om Electroluxkoncernen og vores formål på: http://www.electroluxgroup.com/en/ 


Apply now

We encourage you to apply as soon as possible as candidates will be interviewed continuously. The position may be filled prior to the date described as 'Apply by'