Coordinator Technical Support Helpdesk Belgium
Consumer & Customer Care
Full Time
Brussels, Belgium
1970-01-01

Bij Electrolux betekent werken veel meer dan de laatste producten of technologieën op de markt brengen. Met merken zoals AEG, Electrolux en Zanussi willen wij het leven van miljoenen mensen verbeteren. Dit doen wij door innovatieve en duurzame huishoudelijke apparaten te ontwikkelen en grenzen te verleggen binnen de kookbeleving en het huishouden.  
  
De vraag naar een optimale dienstverlening wordt echter met de dag groter. Wij streven er dan ook voortdurend naar om met onze merken een toonaangevende service te garanderen. Daarom zijn we momenteel op zoek naar een Technical Support Coördinator ter versterking van onze afdeling Service Technical Support (STS) in België. 

  
De afdeling Service Technical Support 
  
De afdeling STS is verantwoordelijk voor de technische ondersteuning van onze interne en externe klanten. Het team bestaat uit 6 collega’s en zijn verantwoordelijk voor de materiaalplanning van onze techniekers en technische ondersteuning van o.a. ons eerste lijns contact center, onze techniekers, verdelers en de eindgebruikers. Daarnaast kunnen bij dit team ook rechtstreeks bestellingen van onderdelen worden gedaan (Distriparts), door zowel verdelers als consumenten.

Als Technical Support Coördinator zorg je ervoor dat we de bereikbaarheid van dit team kunnen garanderen en dat de materiaalplanning tijdig wordt opgevolgd. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de administratieve taken zoals urenverantwoording en het toekennen van verlof. 

Een van de doelstellingen is om onze ‘first time completion rate’ te verhogen. Dit houdt in dat je de tickets in het systeem zo goed mogelijk analyseert en hier de juiste wisselstukken aan koppelt, zodat een technieker in staat is bij het eerste bezoek de herstelling naar tevredenheid uit te voeren. Het is belangrijk dat de materiaalplanning daarom tijdig en gestructureerd verloopt, zodat het aansluit op het logistieke proces om de stukken in de dienstvoertuigen van onze techniekers te krijgen. Contact met onze dispatchers is hierbij van belang, om ad hoc mutaties op een juiste wijze op te kunnen vangen. Daarnaast bestaat een groot deel van de werkzaamheden telefonisch- en email support aan onze techniekers, verdelers (installateurs en reparateurs). Een groeiend onderdeel is de ondersteuning van onze ‘Connective’ apparaten. Als Technical Support Coördinator ben je eveneens product specialist Connectivity en ondersteun je verdelers en eindgebruikers met het tot stand brengen van de wifiverbinding (on-boarden) en overige technische aspecten. Bij escalatie van Connectivity gerelateerde problemen probeer je zelf de klacht op te lossen en anders de klacht te escaleren naar de derde lijns support. 

Jij bent 
  
   Analytisch –Je overziet alle taken en verantwoordelijkheden van het team en weet hierin de juiste prioriteiten aan te brengen. 
   Netwerker – Je onderhoud proactief contact met onze interne en externe stakeholders en weet met iedere interactie de relatie te versterken.   
•   Stressbestendig – Binnen Connectivity zijn nog grote stappen te zetten en zul je regelmatig met lastige vragen en problemen geconfronteerd worden. Deze weet je op een rustige en nette manier op te volgen, met oog voor alle belangen.   
   Teamplayer – Jij weet het team te verenigen om samen op een proactieve manier onze service te verbeteren.  

Opleiding & ervaring 

•   Je hebt een technische opleidingsachtergrond in een relevante richting (elektriciteit, elektromechanica of elektronica) of gelijkwaardig door ervaring binnen dit domein.
•   Je hebt affiniteit met SAP (ERP)
•   Je hebt bij voorkeur affiniteit met (witgoed) electronica en ‘connective devices’.
•   Je drukt je gemakkelijk uit in het Nederlands, Frans en Engels. Kennis van Duits is een pre.
•   Je hebt een proactieve instelling en een hands-on mentaliteit.
•   Je bent klantgericht en hebt een servicegerichte instelling.
•   Met jouw vakkennis kun je zaken helder en begrijpelijk overbrengen aan mensen van uiteenlopende niveaus.

  
Wat wij jou aanbieden 
  
•   Een fulltime functie aan de hand van een arbeidsovereenkomst met een marktconforme verloning. 
•   Een uitdagende job bij een internationale marktleider met een uitstekende reputatie. 
• J  e komt terecht in een organisatie met een Scandinavische bedrijfscultuur waar veel aandacht gegeven wordt aan innovatie, digitalisering en duurzaamheid en waar er altijd ruimte is voor nieuwe initiatieven en continue verbetering.

Meer info? 

Onze Talent Acquisition Partner vertelt je graag meer over deze functie. 
Thijs Zoontjens – thijs.zoontjens@electrolux.com 


Apply now

We encourage you to apply as soon as possible as candidates will be interviewed continuously. The position may be filled prior to the date described as 'Apply by'