Customer Service Specialist (vikariat)
Sales
Full Time
Oslo, Norway
2021-08-15

Ta vare på kundene våre,- så tar vi vare på deg.

By creating desirable solutions and great experiences that enrich people’s daily lives and the health of our planet, we want to be a driving force in delivering enjoyable and sustainable living. At Electrolux, we shape living for the better. 

For that, we employ great people from a wide variety of backgrounds – not just because it’s the right thing to do, but also because we believe that diverse perspectives make our business stronger and more innovative. If you share our values, come find your place in our global community. Meet us on @lifeatelectrolux and career.electroluxgroup.com to learn more. 

Denne stillingen er et 12 måneders vikariat, med gode muligheter for forlengelse/fast ansettelse.

En vanlig dag på jobben 

Våre kunder er vårt alt. Å forstå kundens behov og ønsker er alt vi gjør, fra hvordan vi designer våre produkter og hele veien hjem til kundene. Det er her du kommer inn i bildet – gjennom å lytte, forstå og tilby løsninger som ikke bare løser problemet men også gir en opplevelse. 
I rollen som Customer Service Specialist behandler du mail og innkommende telefoner. Du vil ha nær dialog med kolleger og leder for å sikre at du opprettholder høy kvalitet i hver kundekontakt. Du er en del av vårt salgskontor  som sikrer at våre forhandlere mottar støtte når de trenger hjelp med sine bestillinger av hvitevarer. Salgskontoret er en viktig kanal for å bygge lojalitet, og en viktig del av oppdraget ditt er å behandle hver kontakt på en slik at måte forhandler blir fornøyd og inspirert.

Hvem er du 

Leverer resultater. Du tilbyr relevante og smarte løsninger, uansett hvilke problemer våre kunder skulle ha, på en høflig og engasjerende måte.
Kommunikator. Du er entusiastisk og har evnen til å bruke spørsmålsteknikk for å få kundene til å beskrive deres behov. Du har stor tålmodighet og viser engasjement gjennom din ekte nysgjerrighet.
Sosial. Du elsker å engasjere dine kolleger og er sannsynligvis den som bringer laget ditt til AW.
Ambisiøs og pådriver. Du har entreprenørskap og har i tidligere roller vist dette ved ikke bare å finne problemene, men ved å presse gjennom forbedringer der det trengs.

Kvalifikasjoner 

• Tidligere erfaring med kundeservice
• Fordel om du har erfaring med hvitevarer eller andre tekniske produkter
• Erfaring med Office365
• Flytende norsk og engelsk / skriftlig og muntlig

Dette sier Kristiane Syversen, som er en av kollegene dine på kontoret i Oslo; "I over 2 år har jeg fått gleden av å være en del av Electrolux. I min rolle som Consumer service - og Digital Care Spesialist, jobber vi sammen som et team og på tvers av avdelinger for å møte behovet til våre kunder og forbrukere. Vi deler, lærer og utvikler oss hver dag både på lokalt og nordisk nivå. Med et så stort fokus på miljø, bærekraft og innovasjon er det viktig å alltid forbedre og utvikle seg i henhold til kundens forventninger. I rollen min får jeg være med og bidra til dette."

Les mer her:  https://www.linkedin.com/company/electrolux/life/nordics

Kontaktperson: Karin Söderström
#LI-KS1

Apply now

We encourage you to apply as soon as possible as candidates will be interviewed continuously. The position may be filled prior to the date described as 'Apply by'