Distriktschef, Bygg- och Fastighetsprojekt, Region Öst
Sales
Full Time
Linköping Area, Sweden
Stockholm
2019-09-29

Skapa ett bättre boende för tusentals

Inom Electrolux Centrala Bygg jobbar vi med försäljning för att skapa de bästa och mest hållbara affärerna. Vårt team jobbar med det gemensamma syftet att skapa ett bättre boende tillsammans med våra partners i bygg- och fastighetsbranschen runt om i Sverige. Teamet står nu mitt i en förnyelseprocess för att kunna möta våra kunders framtida krav och behov, och tillsammans med ditt team om 14 personer som har sina styrkor i stark sammanhållning och lång erfarenhet står du på frontlinjen för att nå vårt syfte; Shape living for the better. 

En vanlig dag på jobbet
Som Distriktschef besöker du och håller löpande kontakt med dina kunder inom distriktet: Östergötland, Närke & Gotland. Du tar fram offerter, tar emot order och kontaktar både befintliga och nya kunder. I din roll som Distriktschef har du ett fullständigt ansvar för att förhandla avtal, bevaka framtida byggprojekt och agera som rådgivare. Samtidigt samverkar du tätt med dina kollegor och säljledningen, med målet att maximera försäljningspotentialen i ditt distrikt.

Rollen som Distriktschef innebär resande över hela regionen. Optimal placeringsort är i centrala Östergötland med hemmet som utgångpunkt, eller på Electrolux HQ i Stockholm, helt och hållet utifrån ditt önskemål.

Vem du är

•Resultatdriven. Du visar på uthållighet och fokus genom att kontinuerligt sträva efter att nå dina mål och övervinna utmaningar.
•Anpassningsbar. Du analyserar och anpassar dig enkelt till olika personer och olika situationer i en komplex och föränderlig miljö. Du motiveras av nya erfarenheter och okända situationer. 
•Relationsbyggare. Du etablerar och utvecklar nyttiga kontaktnät både inom och utanför organisationen och nyttjar dem till både deras egna och organisationens fördel. Du förespråkar tvärfunktionellt samarbete och kommunicerar information öppet och proaktivt.
•Kundfokuserad. Du fokuserar på kunden, i allt du gör. Genom att ständigt hålla dig uppdaterad om marknad och trender lyckas du möta kundens behov och förväntningar.
•Proaktiv och självgående. Du vet hur du ska prioritera ditt arbete och vardag för maximal effektivitet och är inte främmande för att hugga i där det behövs.

Kvalifikationer
•5-10 års arbetslivserfarenhet från försäljning inom B2B.
•Dokumenterat goda försäljningsresultat från tidigare arbetsgivare.
•Erfarenhet från byggindustrin som projektledare, arkitekt eller liknande är något vi ser positivt på men det är inget krav.
•Meriterande med erfarenhet från försäljning av vitvaror eller liknande produkter till bygg- eller fastighetsbolag.