Employee Technical Support
Consumer & Customer Care
Full Time
Alphen aan den Rijn, Netherlands
2022-05-31

SHAPE LIVING FOR THE BETTER

Bij Electrolux betekent werken veel meer dan de laatste producten of technologieën op de markt brengen. Met merken zoals AEG, Electrolux en Zanussi willen wij het leven van miljoenen mensen verbeteren. Dit doen wij door innovatieve en duurzame huishoudelijke apparaten te ontwikkelen en grenzen te verleggen binnen de kookbeleving en het huishouden. 

De vraag naar een optimale dienstverlening wordt echter met de dag groter. Wij streven er dan ook voortdurend naar om met onze merken een toonaangevende service te garanderen. Daarom zijn we momenteel op zoek naar een Technical Support Medewerker  ter versterking van onze afdeling Service Technical Support (STS).

De afdeling Service Technical Support

De afdeling STS is verantwoordelijk voor de technische ondersteuning van onze interne en externe klanten. Het team is verantwoordelijk voor de materiaalplanning van onze techniekers en technische ondersteuning van o.a. ons eerste lijns contact center, onze techniekers, verdelers en de eindgebruikers. Daarnaast kunnen bij dit team ook rechtstreeks bestellingen van onderdelen worden gedaan, door zowel verdelers als consumenten.

Omschrijving van de werkzaamheden:

Helpdesk
·  Fungeert als de specialist voor één of meer productgroepen en adviseert technici en relaties van de organisatie telefonisch met betrekking tot complexere problemen;
·  Test en geeft advies technische procedures voor nieuwe apparaten;
·  Zorgt voor informatieoverdracht naar betrokken afdelingen om veel gestelde vragen te verminderen en koppelt problemen terug naar de Employee Quality Assurance;
·  Voorkomt onnodige garantie-/herhaalbezoeken door deze op verzoek van medewerk(st)ers van de afdeling of technici te beoordelen en een oplossing hiervoor te bedenken.
·  Het selecteren en bestellen van de benodigde onderdelen voor reparaties
·  Registratie
·  Invoeren en bijhouden van gegevens in geautomatiseerde databases, het opvolgen van problemen of foutmeldingen in de databases;

Overige
·  Assisteert de Employee Quality Assurance bij het vinden van serviceoplossingen;
·  Het assisteren van de Trainer bij het voorbereiden van een training voor nieuwe producten en het testen van servicegereedschap.

Jij bent
·  Analytisch –Je overziet alle taken en verantwoordelijkheden van het team en weet hierin de juiste prioriteiten aan te brengen.
·  Netwerker – Je onderhoud proactief contact met onze interne en externe stakeholders en weet met iedere interactie de relatie te versterken.  
·  Stressbestendig – Binnen Connectivity zijn nog grote stappen te zetten en zul je regelmatig met lastige vragen en problemen geconfronteerd worden. Deze weet je op een rustige en nette manier op te volgen, met oog voor alle belangen.  
·  Teamplayer – Jij weet het team te verenigen om samen op een proactieve manier onze service te verbeteren. 

Opleiding & ervaring
·  Je hebt een technische opleidingsachtergrond in een relevante richting (elektriciteit, elektromechanica of elektronica) of gelijkwaardig door ervaring binnen dit domein.
·  Je hebt affiniteit met SAP (ERP)
·  Je hebt bij voorkeur affiniteit met (witgoed) electronica en ‘connective devices’.
·  Je drukt je gemakkelijk uit in het Nederlands. Kennis van Engels is een pre.
·  Je hebt een proactieve instelling en een hands-on mentaliteit.
·  Je bent klantgericht en hebt een servicegerichte instelling.

Find out more on:
https://www.linkedin.com/company/electrolux/life/7e9774c6-9a10-49de-afdf-1d0247dda510

Electrolux is a leading global appliance company that has shaped living for the better for more than 100 years. We reinvent taste, care and wellbeing experiences for millions of people, always striving to be at the forefront of sustainability in society through our solutions and operations. Under our brands, including Electrolux, AEG and Frigidaire, we sell approximately 60 million household products in approximately 120 markets every year. In 2020 Electrolux had sales of SEK 116 billion and employed 48,000 people around the world. For more information go to www.electroluxgroup.com.   

 

#LI-DG1

Apply now

We encourage you to apply as soon as possible as candidates will be interviewed continuously. The position may be filled prior to the date described as 'Apply by'