Försäljningschef med Regionansvar till Electrolux HOME
Sales
Full Time
Stockholm, Sweden
2019-08-01

Led och inspirera ditt team till framgång och sälj som skapar bättre upplevelser, varje dag.

Electrolux Group, med 55 000 anställda globalt och huvudkontor i Stockholm, firar i år 100 år. Med starka varumärken, ett unikt arv och ett rykte om känsla för smak, vård och välbefinnande som är oöverträffad, talar våra produkter för sig själva. Detta hindrar oss dock inte från att sträva efter att imorgon vara bättre än vad vi är idag, så vi fortsätter att förnya oss, bli än mer konkurrenskraftiga och bygga vår verksamhet runt våra kunder. Med denna möjlighet ges du chansen att komma nära våra kund och stå på frontlinjen för att nå vårt syfte; Shape living for the better. 

Idag har vi en egen franchisekedja, Electrolux HOME, med över 40 butiker inom Sverige som ägs och drivs av Franchisetagare. Electrolux HOME har ett noga utvalt sortiment av vitvaror, hushållsmaskiner och dammsugare, och vår egen köks- och förvaringsserie Sentens. 

Electrolux HOME står nu inför en nysatsning och konceptuell utveckling och till denna resa söker vi en Försäljningschef med Regionsansvar som kommer att vara med på resan att skapa en butikskedja som möter konsumenternas behov och förväntningar i framtiden. 

FÖRSÄLJNINGSCHEF MED REGIONANSVAR, ELECTROLUX HOME

Som Försäljningschef är du en del av Electrolux HOMEs ledningsgrupp och rapporterar direkt till VD Electrolux HOME. Teamet tillhör moderbolaget Electrolux och tjänsten är placerad på Electrolux Groups huvudkontor på Kungsholmen.
Som en del av ledningsgruppen hos Electrolux HOME har du ett övergripande ansvar för att skapa en dynamisk verksamhet där människor, försäljning och lönsamhet utvecklas. Du får hos oss möjligheten att forma och påverka organisationen med hjälp av tidigare förvärvad kunskap och erfarenhet, och skapar och leder en högpresterande organisation genom att dela best practice och bidra med insikter för att optimera försäljningen och organisationens totala resultat. Du skapar en djupgående förståelse för verksamhetens behov och säkerhetsställer utbildning, coachning och individuell utveckling av alla medarbetare och franchisetagare för att skapa smartare och enklare arbetssätt. 
Som Försäljningschef är du en del av att skapa en fantastisk arbetsplats för både franchisetagare, butikspersonal, dina anställda och dina närmaste kollegor.
I rollen förekommer resor, initialt bör du ha möjlighet att resa ett antal dagar per vecka. Dessa resor minskar i takt med att du anställer Regionchefer, men behåller ansvaret över Region Stockholm.

VEM DU ÄR:
Mål och resultatinriktad. Du driver både dig själv och affären framåt. Att se mervärdet av ditt arbete är en motivator som leder dig till att leverera utöver det vanliga. 
Relationsbyggare. Du skapar förtroende hos dina kunder och medarbetare genom relationsbyggande som baseras på att lyssna, förstå och leverera. 
En ledare. Du har en klar vision och syfte, och kan inspirera och influera andra att inte enbart dela dessa utan också att nå dit.  
Agil. Du arbetar både reaktivt och proaktivt för att både effektivt och flexibelt nå goda resultat.
Proaktiv och självgående. Du vet hur du ska prioritera ditt arbete och vardag för maximal effektivitet och är inte främmande för att hugga i där det behövs.
Kundfokuserad. Du fokuserar på kunden, i allt du gör. Genom att ständigt hålla dig uppdaterad om marknad och trender lyckas du möta kundens behov och förväntningar.

UTBILDNING & ERFARENHET: 
• Utbildning inom Ekonomi/Försäljning eller annat lämpligt område
• God erfarenhet som ledare samt från att framgångsrikt ha drivit verksamhet inom Retail/Franchise
• Flerårig erfarenhet från verksamhetsutveckling
• Djupgående kunskap i butiksexponering samt försäljningsutveckling anpassad för detaljhandeln 
• Tidigare erfarenhet från att bygga långsiktiga relationer och få människor med dig

Contact person: Karin Söderström