Junior Account Manager
Sales
Full Time
Brussels, Belgium
2020-01-31

Bij Electrolux betekent werken veel meer dan de laatste producten of technologieën op de markt brengen. Met merken zoals AEG, Electrolux en Zanussi willen wij het leven van miljoenen mensen verbeteren. Dit doen wij door innovatieve en duurzame huishoudelijke apparaten te ontwikkelen en grenzen te verleggen binnen de kookbeleving en het huishouden. 

Voor onze Belgische organisatie zijn we op zoek naar een Junior Account Manager.

De vraag naar een optimale dienstverlening wordt met de dag groter. Wij streven er dan ook voortdurend naar om met onze merken een toonaangevende service te garanderen. Daarom zijn we momenteel op zoek naar een nieuwe collega die de dienstverlening binnen de afdeling naar een hoger niveau kunnen brengen en met een op-en-top service de verwachtingen van onze handelspartners kunnen overtreffen.

Een dag op het werk
Als Junior Account Manager bevorder je de verkoop van onze huishoudelijke apparatuur bij de bekende grote winkelketens in electro retail en kitchen retail. Dagelijks bezoek je de filialen van onze bestaande klanten in zowel Vlaanderen als Wallonië en Brussel. Je kijkt hierbij toe op de handhaving van de Electrolux-filosofie ten aanzien van het aanwezige productassortiment. 
Jouw doel is het verhogen van de omzet door advies te geven over de presentatie van onze producten en de dealers van verkoopondersteunend materiaal te voorzien. Je verleent ondersteuning bij interne en externe verkoopactiviteiten en je geeft op regelmatige basis productopleidingen zodat de verkoopmedewerkers van onze dealers kunnen ingezet worden als brand ambassadors. Tegelijkertijd verzamel je markt- en concurrentiegegevens. Op die manier slaag jij erin om als een belangrijke schakel in het verkoopproces erkend te worden. 

Jij bent

 • Analytisch – Je begrijpt de behoeften van onze klanten en je speelt hier steeds handig op in. Je beseft dat details het verschil kunnen maken in jouw job. Daarom rapporteer je ieder bezoek nauwkeurig in onze CRM-tool.
 • Nieuwsgierig – Je hebt interesse in alles wat er leeft bij klanten, concurrenten en eindgebruikers en je houdt ook andere trends en ontwikkelingen goed in de gaten.
 • Oplossings- en resultaatgericht – Je bent creatief en je denkt in praktische, eenvoudige en klantgerichte oplossingen. Je voelt snel aan welke inspanningen er nodig zijn om resultaten te boeken. Met beide voeten op de grond zoek je steeds naar mogelijkheden die het voor de retailers eenvoudiger maken om met ons samen te werken.
 • Positief – Enthousiasme van ’s ochtends tot ’s avonds is een must om onze waarden uit te dragen. Een bruisende persoonlijkheid, een gezonde commerciële feeling en een flinke dosis empathisch vermogen staan bij jou garant om zowel klanten als consumenten in de beste omstandigheden te woord te staan.
 • Zelfstandig – Je beheert jouw eigen agenda en je plant jouw bezoeken autonoom in. Je blijft steeds rustig en je behoudt het overzicht als het drukker wordt. Met jouw flexibele mindset kan je alles aan. 

Opleiding & ervaring

 • Je bent net afgestudeerd of je hebt een eerste werkervaring achter de rug.
 • Je bent een commercieel talent met een hart voor consumentengoederen en retail.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en je hebt een zeer goede kennis van het Nederlands, het Frans en het Engels (zowel gesproken als geschreven).
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs B en je bent bereid om je op dagelijkse basis te verplaatsen naar klanten met filialen gelegen in zowel Vlaanderen als Wallonië en Brussel. 

Wat wij jou aanbieden

 • Een fulltime functie aan de hand van een contract voor onbepaalde duur met een marktconforme verloning, een bedrijfswagen met tankkaart, goede secundaire arbeidsvoorwaarden (waaronder een groepsverzekering en een   hospitalisatieverzekering) en een uitgebreid opleidingsaanbod, aangevuld met een interessante bedrijfskorting op de groot- en kleinhuishoudelijke toestellen, onderdelen en accessoires uit ons productassortiment.
 • Een uitdagende job bij een internationale marktleider met een uitstekende reputatie.
 • Je komt terecht in een organisatie met een Scandinavische bedrijfscultuur waar veel aandacht gegeven wordt aan innovatie, digitalisering en duurzaamheid en waar er altijd ruimte is voor nieuwe initiatieven en continue verbetering. 
Apply now

We encourage you to apply as soon as possible as candidates will be interviewed continuously. The position may be filled prior to the date described as 'Apply by'