Junior Account Manager MyPRO - Professional
Sales
Full Time
Brussels, Belgium
2019-05-31

Bouw de relatie met onze dealers verder uit.

Electrolux Professional, deel van de Electrolux Group, biedt als wereldwijd marktleider een ongeëvenaarde topkwaliteit in wasserij- en keukenapparatuur voor de professionele markt. Het is ‘s werelds nr. 1 als fabrikant en distributeur inzake innovatie en duurzaamheid en combineert deze expertise met een uitgebreid dealernetwerk en een betrouwbare en unieke service voor alle consumenten.

Bij Electrolux betekent werken veel meer dan de laatste producten of technologieën op de markt brengen. Ons innovatief en duurzaam productgamma voor de professionele markt laat ons toe om grenzen te verleggen binnen de bestaande wasserij- en keukenoplossingen. Om dit te kunnen blijven doen, zijn we voor Electrolux Professional dringend op zoek naar een Junior Account Manager.

De vraag naar een optimale dienstverlening wordt met de dag groter. Wij streven er dan ook voortdurend naar om een toonaangevende service van hoge kwaliteit te garanderen. Daarom zijn we momenteel op zoek naar een nieuwe collega die de dienstverlening binnen de organisatie naar een hoger niveau kunnen brengen en met een op-en-top service de verwachtingen van zowel onze handelspartners als onze consumenten kunnen overtreffen.

Een dag op het werk

Als Junior Account Manager bevorder je de verkoop van het productgamma MyPRO. Dit omvat een semi-professioneel assortiment aan wasmachines, drogers en mangels met stoom die sneller en robuuster zijn dan de standaard huishoudelijke toestellen.

Je bezoekt de verkooppunten van onze bestaande klanten (onafhankelijke ondernemingen, franchisenemers van aankoopgroeperingen, groothandels) waar je toekijkt op de handhaving van de Electrolux-filosofie ten aanzien van het aanwezige productassortiment. Verder geef je advies over de presentatie van de producten en je voorziet de dealers van promotie- en reclamemateriaal. Je verleent ondersteuning bij interne en externe verkoopactiviteiten, je geeft productpresentaties en trainingen aan verkoopmedewerkers van onze dealers en je doet voorstellen op het gebied van distributie en verkoopstrategie aan de account manager. Daarnaast verzamel je markt- en concurrentiegegevens en plan je promotieactiviteiten zodat de samenwerking met het bestaande klantportfolio nog verder uitgebreid kan worden.

Op die manier slaag jij erin om bij onze dealers als een belangrijke schakel in hun verkoopproces erkend te worden zodat de verkoop aan onze consumenten gestimuleerd wordt (bijvoorbeeld kapperszaken, schoonheidssalons, B&B’s, sportverenigingen, zorginstellingen en recreatieparken).

Jij bent

 • Analytisch – Je begrijpt de behoeften van onze klanten en je speelt hier steeds handig op in. 
 • Nieuwsgierig – Je hebt interesse in alles wat er leeft bij klanten, concurrenten en eindgebruikers en je houdt ook andere trends en ontwikkelingen goed in de gaten.
 • Oplossingsgericht – Je bent creatief en je denkt in praktische, eenvoudige en klantgerichte oplossingen. Je zoekt steeds naar verbeteringen die het voor onze handelspartners gemakkelijker maken om met ons samen te werken.
 • Positief – Enthousiasme van ’s ochtends tot ’s avonds is een must om onze waarden uit te dragen. Een gezonde commerciële feeling en een flinke dosis empathisch vermogen staan bij jou garant om de klant in de beste omstandigheden te woord te staan.
 • Stressbestendig – Je blijft rustig en je behoudt het overzicht als het drukker wordt. Met jouw flexibele ingesteldheid kan je alles aan. 

Opleiding & ervaring

 • Bij voorkeur heb je reeds een eerste commerciële werkervaring achter de rug in een soortgelijke functie.
 • Je bent bereid om te leren en je wil jouw hoge mate van betrokkenheid bewijzen door zowel jouw bedrijfs-, product- en marktkennis als jouw commercieel bewustzijn in deze functie verder te ontwikkelen.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en je hebt een zeer goede kennis van Nederlands, Frans en Engels (zowel gesproken als geschreven).
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs B en je bent bereid om je op dagelijkse basis te verplaatsen naar klanten met filialen gelegen in zowel Vlaanderen, Wallonië als Brussel. 

Wat wij jou aanbieden

 • Een fulltime functie aan de hand van een contract voor onbepaalde duur met een marktconforme verloning, goede secundaire arbeidsvoorwaarden (waaronder een groepsverzekering en een hospitalisatieverzekering) en een uitgebreid opleidingsaanbod, aangevuld met een interessante bedrijfskorting op de groot- en kleinhuishoudelijke toestellen, onderdelen en accessoires uit ons productassortiment. 
 • Een uitdagende job bij een internationale marktleider met een uitstekende reputatie.
 • Je komt terecht in een organisatie met een Scandinavische bedrijfscultuur waar veel aandacht gegeven wordt aan innovatie, digitalisering en duurzaamheid en waar er altijd ruimte is voor nieuwe initiatieven en continue verbetering.