Junior Controller
Finance
Full Time
Alphen aan den Rijn, Netherlands
2019-09-30

Drive our decision-making with clearly structured reports and insightful analyses.

Bij Electrolux betekent werken veel meer dan de laatste producten of technologieën op de markt brengen. Met merken zoals AEG, Electrolux en Zanussi willen wij het leven van miljoenen mensen verbeteren. Dit doen wij door innovatieve en duurzame huishoudelijke apparaten te ontwikkelen en grenzen te verleggen binnen de kookbeleving en het huishouden.

Voor de afdeling Finance zijn we dringend op zoek naar een Junior (Assistant) Controller. 

De vraag naar een optimale dienstverlening wordt met de dag groter. Wij streven er dan ook voortdurend naar om met onze merken een toonaangevende service van hoge kwaliteit te garanderen. Daarom zijn we momenteel op zoek naar een nieuwe collega die de dienstverlening binnen de afdeling naar een hoger niveau kunnen brengen en met een op-en-top service de verwachtingen van onze handelspartners kunnen overtreffen.

Een dag op het werk

 Vanuit ons kantoor gelegen te Alphen aan den Rijn maak je als Junior (Assistant) Controller rapportages en analyses ter ondersteuning van besluitvormingsprocessen binnen alle afdelingen van de organisatie.

In jouw functie zal je assisteren en ondersteuning bieden aan de Benelux controllers binnen onze lokale organisatie. Een groot deel van jouw takenpakket bestaat uit rapporteren voor verschillende soorten sales- en servicegerichte activiteiten. Je maakt niet alleen rapportages en analyses ten opzichte van het vorige jaar en/of budget en forecast, maar je stelt voor het management ook standaardrapportages op met betrekking tot de winstgevendheid per klant en/of per productgroep. Je voert het voorbereidende werk uit voor de financiële rapportages. Je zal gegevens met betrekking tot klanten, merken en productgroepen consolideren en het opstellen van de winst- en verliesrekening is voor jou uiteraard een fluitje van een cent. Je fungeert vlot als centraal aanspreekpunt voor interne en externe accountants en je helpt jouw collega’s met de ontwikkeling van nieuwe rapportages.

Jij bent

  • Analytisch – Je beschikt over uitmuntende analytische skills en je hebt oog voor detail. 
  • Nauwkeurig – Met jouw opmerkzaamheid kan je financiële data zorgvuldig tot de essentie herleiden volgens de vooropgestelde procedures, voorschriften en deadlines. 
  • Nieuwsgierig – Je hebt interesse in alles wat er leeft bij jouw interne stakeholders en je ondersteunt hen op proactieve wijze door verschillende trends goed in de gaten te houden.
  • Goede luisteraar – Je komt dagelijks met verschillende gesprekspartners in contact. Vanuit jouw positie zorg je ervoor dat er steeds gevolg gegeven wordt aan hun behoeften.

Opleiding & ervaring

  • Je hebt op succesvolle wijze een financieel-economisch georiënteerde HBO-opleiding afgerond, bij voorkeur aangevuld met minstens een eerste soortgelijke werkervaring in een omgeving met gelijkaardige bedrijfsactiviteiten. 
  • Je hebt een uitgebreide kennis van Excel en bij voorkeur ook van Access en SAP (of een gelijkaardig ERP programma). 
  • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en je hebt een prima beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal.

Wat wij jou aanbieden

  • Een fulltime functie met een marktconforme beloning, goede secundaire arbeidsvoorwaarden en een uitgebreid opleidingsaanbod, aangevuld met een interessante bedrijfskorting op de groot- en kleinhuishoudelijke apparaten, onderdelen en accessoires uit ons productassortiment.
  • Een uitdagende baan bij een internationale marktleider met een uitstekende reputatie.
  • Je komt terecht in een organisatie met een Scandinavische bedrijfscultuur waar veel aandacht gegeven wordt aan innovatie, digitalisering en duurzaamheid en waar er altijd ruimte is voor nieuwe initiatieven en continue verbetering.