Kategorichef Kök, Electrolux HOME
Product Line
Full Time
Stockholm, Sweden
2019-09-13

Skapa en vision för framtiden, och gör den sedan till verklighet.

Kategorichef Kök, Electrolux HOME

Electrolux Group, med 55 000 anställda globalt och huvudkontor i Stockholm, firar i år 100 år. Med starka varumärken, ett unikt arv och ett rykte om känsla för smak, vård och välbefinnande som är oöverträffad, talar våra produkter för sig själva. Detta hindrar oss dock inte från att sträva efter att imorgon vara bättre än vad vi är idag, så vi fortsätter att förnya oss, bli än mer konkurrenskraftiga och bygga vår verksamhet runt våra kunder. Med denna möjlighet ges du chansen att komma nära våra kund och stå på frontlinjen för att nå vårt syfte; Shape living for the better. 
Idag har vi en egen franchisekedja, Electrolux HOME, med över 40 butiker inom Sverige som ägs och drivs av Franchisetagare. Electrolux HOME har ett noga utvalt sortiment av vitvaror, hushållsmaskiner och dammsugare och vår egen köks- och förvaringsserie Sentens. 
Electrolux HOME står nu inför en nysatsning och konceptuell utveckling och till denna resa söker vi en Kategorichef Kök som bidrar till att skapa en butikskedja som möter konsumenternas behov och förväntningar i framtiden. 

DIN ROLL SOM KATEGORICHEF KÖK:
Som Kategorichef Kök är du en del av Electrolux HOMEs kategoriteam och är placerad på Electrolux Groups huvudkontor på Kungsholmen. Du är experten som organisationen vänder sig till i alla typer av ärenden kring kök och dina kunskaper om branschen och hur den utvecklas vägleder oss i marknadsföringen kring vårt sortiment. Du är också vår specialist när det kommer till val av sortiment och priser samt produkter och dess egenskaper. Som Kategorichef Kök bidrar du till att våra köks- och vitvarusäljare har rätt grund för att engagera och inspirera våra kunder. 
En central del i din roll är att skapa den inspirerande köks- och matlagningsupplevelse kring vårt sortiment som vi strävar efter, samt att på bästa sätt vägleda försäljningen i våra butiker. I din roll som Kategorichef ansvarar du dessutom för att driva förhandling av ramavtal med våra leverantörer samt att ständigt följa marknaden genom att bland annat driva konkurrensanalys. Med din erfarenhet från köksbranschen bidrar du till att lyfta vårt kökserbjudande till nästa nivå.

VEM DU ÄR:
Kreativ. Du ser på allt från alla möjliga vinklar, plockar fram kärnbudskapet och presenterar detta på ett sätt som engagerar och skapar entusiasm. 
Kundfokuserad. Du har alltid kunden i fokus, i allt du gör. Genom att ständigt hålla dig uppdaterad om marknad och trender lyckas du möta kundens behov och förväntningar.
• Mål och resultatinriktad. Du driver både dig själv och affären framåt. Att se mervärdet av ditt arbete är en motivator som leder dig till att leverera utöver det vanliga. 
Relationsbyggare. Du skapar förtroende hos leverantörer, kunder och franchisetagare genom relationsbyggande som baseras på att lyssna, förstå och leverera. 
• Agil. Du arbetar både reaktivt och proaktivt för att både effektivt och flexibelt nå goda resultat.
Proaktiv och självgående. Du vet hur du ska prioritera ditt arbete och vardag för maximal effektivitet och är inte främmande för att hugga i där det behövs.

UTBILDNING & ERFARENHET: 
• Utbildning inom området, eller likvärdig arbetslivserfarenhet.
• Erfarenhet inom köksbranschen med djupgående kunskap om material och produkter.
• Erfarenhet från detaljhandeln med goda kunskaper om konsumentens behov.
• Meriterande med erfarenhet från förhandling av Ramavtal.


Contact person: Karin Söderström