Key Account Manager - Kitchen Retail & Business to project
Sales
Full Time
Stockholm, Sweden
2021-12-10

Stockholm, Sverige

Skapa en fantastisk upplevelse för varje kund.

Genom smarta lösningar och fantastiska upplevelser som berikar människors vardagsliv och vår planets välbefinnande vill vi vara drivande i att säkerställa en hållbar framtid för kommande generationer. Vi går till jobbet varje dag fast beslutna att forma livet till det bättre - för våra kunder och för vår planets bästa.

För att åstadkomma det anställer och engagerar vi fantastiska medmänniskor från olika bakgrunder - inte bara för att det är rätt sak att göra, utan också för att vi tror att olika perspektiv gör vår verksamhet starkare och mer innovativ. Om du delar våra värderingar är du varmt välkommen att hitta din plats i vår globala gemenskap. Möt oss på @@lifeatelectrolux och career.electroluxgroup.com för att lära dig mer.

Din arbetsplats är vårt globala huvudkontor på Kungsholmen i Stockholm. På huvudkontoret möter du mer än 1000 kollegor med över 75 nationaliteter som arbetar lokalt, regionalt eller globalt. Tillsammans arbetar vi för att nå vårt syfte; Shape living for the better!

Som Key Account Manager har du huvudansvar för några av våra viktigaste svenska kunder inom Kitchen Retail och Business to Project, dina kunder finns således inom köksfackhandeln samt i bygg och fastighetsbranschen.

I rollen som KAM ansvarar du för utvecklingen av kundens försäljning och lönsamhet genom att tillsammans med kunden skapa och genomföra attraktiva kampanjer, utbildningar och sortiment. I ditt ansvar ligger också att vi har ett lönsamt och attraktivt vitvaror-utbud som är anpassat efter kund respektive kund.

Dina huvuduppgifter:

·       Leda och utveckla några av våra viktigaste kunder
·       Ta fram affärsplaner samt genomföra dem ihop med dina medarbetare
·       Ansvara över att vårt produktsortiment är relevant och attraktivt
·       Säkerställa goda och långsiktiga relationer med kunderna
·       Analys och planering av återförsäljares möjligheter och utveckling utifrån marknadstrender och egna strategier
·       Koordinering och planering av säljdrivande aktiviteter tillsammans med marknadsavdelningen och kanalchefen för Sverige
·       Ansvara för informationsflödet till kunderna såsom priser, sortiment, nya produkter

Din bakgrund:

·       5-års arbetslivserfarenhet inom försäljning, byggindustrin och/eller köksbranschen är meriterande men inget krav
·       Dokumenterat goda försäljningsresultat från tidigare arbetsgivare
·       Det är meriterande med erfarenhet av att ha medverkat vid centrala avtal för större kunder
·       Vana av förhandlingar, kommunikation och presentation
·       Goda erfarenheter av relationsbaserad försäljning
·       Kunskap om köksåterförsäljarhandel, köksdesign och/eller planering är meriterande

På Electrolux tar vi ansvar för vår egen utveckling i en miljö där vi får stöttning och lär av varandra. Hos oss jobbar du i en multikulturell miljö där vi alla har samma mål; att skapa fantastiska upplevelser för både våra konsumenter och anställda globalt. 

Här kan du läsa mer om oss:

https://www.linkedin.com/company/electrolux/life/sweden

https://www.linkedin.com/company/electrolux/life/nordics

Kontaktperson: Oskar Servenius

#LI-OS1

Apply now

We encourage you to apply as soon as possible as candidates will be interviewed continuously. The position may be filled prior to the date described as 'Apply by'