Kundservicemedarbetare
Consumer & Customer Care
Full Time
Stockholm, Sweden
2018-08-23

Ta hand om våra kunder så tar vi hand om dig

INTRO TO THE JOB
Våra kunder är vårt allt. Att förstå deras behov och önskemål är allt vi gör, från hur vi designar produkter till hur vi ser efter dem när våra kunder tar hem dem. Och det är här du kommer in i bilden – genom att lyssna, förstå och erbjuda lösningar som inte bara fixar problemet utan levererar en upplevelse.

En vanlig dag på jobbet:
I rollen som kundservicemedarbetare har du nära dialog med kollegor och din chef för att säkerställa att du håller en hög kvalité i varje kundkontakt. Du är en del i vårt eftermarknadsteam som säkerställer att våra befintliga kunder får stöd när de behöver nya tillbehör eller reservdelar till sina produkter. Så som i många branscher är eftermarknaden en viktig kanal för att bygga lojalitet och en viktig del i ditt uppdrag är att förvalta varje kontakt på ett sätt som både gör kunden nöjd och inspirerad. 

Vem är du:
• Levererar resultat – Du ser till att erbjuda relevanta och smarta lösningar på de problem våra kunder ställs inför på ett tillmötesgående och engagerande sätt.
• Kommunikativ – Du är entusiasmerande och har förmågan att använda frågeteknik för att få kunder att beskriva sitt behov. Du har en stor portion tålamod och visar engagemang genom din genuina nyfikenhet
• Social - Du älskar att engagera dina kollegor och är förmodligen den som drar ihop ditt team till AW.
• Ambition och driv - Du är företagsam och har i tidigare roller visat detta genom att inte bara hitta problemen, utan genom att ha drivit igenom förbättring där det behövts.

Kvalifikationer:
• Tidigare erfarenhet av kundservice
• Meriterande om Du har erfarenhet av tekniska produkter så som hushållsapparater 

Dedicater recruiter: Erik Baidori