Regional Supervisor Technicians AEG & Zanussi
Consumer & Customer Care
Full Time
Brussels, Belgium
1970-01-01

Bij Electrolux betekent werken veel meer dan de laatste producten of technologieën op de markt brengen. Met merken zoals AEG, Electrolux en Zanussi willen wij het leven van miljoenen mensen verbeteren. Dit doen wij door innovatieve en duurzame huishoudelijke apparaten te ontwikkelen en te verkopen evenals een toonaangevende service te garanderen voor onze consumenten. 

De vraag naar een uitmuntende dienstverlening wordt echter met de dag groter. Daarom zijn we momenteel op zoek naar een enthousiaste Regional Supervisor Field Service Operations om een van onze regioteams aan te sturen en dagelijks te werken aan een excellente service.

Een dag op het werk

Als Supervisor ben je zowel verantwoordelijk voor het aansturen en het coachen van een regionaal team van servicetechniekers als voor het uitvoeren van de herstellingen bij onze consumenten.

Vanuit jouw rol als leidinggevende ben je o.a. verantwoordelijk voor een goede begeleiding en coaching van al je teamleaden en zorg je voor een optimaal verloop van de werkverdeling. Je volgt nauwkeurig de routes en de herstellingen op van jouw team. Je coacht hen zowel on the job als remote, bent het eerste aanspreekpunt bij vragen en zorgt voor een efficiënte werking binnen jouw team. De jaarlijkse beoordelings- en ontwikkelingsgesprekken behoren eveneens tot jouw takenpakket.

Naast deze coördinerende en leidinggevende verantwoordelijkheden ben je een echte ambassadeur van onze consumentgerichte bedrijfscultuur en voer je binnen jouw regio ook nog steeds zelf reparaties aan huishoudelijke apparatuur bij consumenten thuis uit.

Jij bent
Verbindend – Jij weet wat er speelt binnen jouw team, je ondersteunt bij vragen en je zoekt steeds naar de meest geschikte oplossingen.
Klantgericht – Jij kan je helemaal vinden in onze consumentgerichte bedrijfscultuur en je weet jouw team te motiveren om dezelfde attitude aan te nemen.
Analytisch – Jij gaat proactief met technische en procesmatige uitdagingen om.
Aanpassingsvermogen – Je hebt een flexibele en oplossinggerichte mindset en past je snel aan bij verschillende mensen en in complexe situaties. Je staat open voor verandering
Coachend – Alleen samen leveren we een ultieme klantervaring. Jij ondersteunt jouw team en zorgt dat iedereen kan blijven groeien. 

Opleiding & ervaring
•Je hebt een technische opleiding en ervaring binnen een servicegerichte organisatie, bij voorkeur in een buitendienstfunctie.
•Je hebt bij voorkeur ervaring in een coachende of leidinggevende rol. 
•Je leert snel computerapplicaties zoals Excel, SAP en een planningstool aan
•Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands en het Frans.  Kennis van het Engels is een pluspunt.

Wat wij jou aanbieden
•Een fulltime functie met een marktconform salarispakket.
•Een uitdagende job bij een internationale marktleider met een uitstekende reputatie.

#LI-DG1

 

 

Apply now

We encourage you to apply as soon as possible as candidates will be interviewed continuously. The position may be filled prior to the date described as 'Apply by'