Sales Promotor
Sales
Full Time
Alphen aan den Rijn, Netherlands
2019-10-31

Bij Electrolux betekent werken veel meer dan de laatste producten of technologieën op de markt te brengen. Met merken zoals AEG, Electrolux en Zanussi willen wij het leven van miljoenen mensen verbeteren. Dit doen wij door innovatieve en duurzame huishoudelijke apparaten te ontwikkelen en grenzen te verleggen binnen de kookbeleving en het huishouden.

De vraag naar een optimale dienstverlening wordt met de dag groter. Wij streven er dan ook voortdurend naar om met onze merken een vernieuwende service van hoge kwaliteit te garanderen. Daarom zijn we voor onze Nederlandse organisatie op zoek naar een gedreven Sales Promotor die vol enthousiasme de verwachtingen van onze dealers kan overtreffen.

Een dag op het werk

Als Sales Promotor bevorder je de verkoop van onze huishoudelijke apparatuur bij bekende winkelketens in de elektroretailsector en de keukenvakhandel. Jouw taak bestaat erin om de verkooppresentatie van het aanwezige winkelassortiment nauwgezet op te volgen door de verkoopmedewerkers van de nodige productinformatie te voorzien.

Dagelijks ga je de weg op en bezoek je de winkelpunten van onze dealers binnen de verschillende verkoopkanalen. Je geeft suggesties voor een betere indeling van het aanwezige productassortiment op de winkelvloer zodat dit kan bijdragen aan een betere klantbeleving. Tegelijkertijd geef je de winkelmedewerkers advies over onze producten en licht je hen het aanwezige promotiemateriaal toe.

Terwijl je in de winkel aanwezig bent, wil je natuurlijk ook graag weten hoe klanten reageren zodat er binnen de verschillende verkoopkanalen op een efficiënte wijze verbeteringen in de verkoop van onze apparatuur kunnen voorgesteld worden. Om die reden verzamel je relevante markt- en concurrentiegegevens voor de afdelingen Sales en (Trade) Marketing.

Jouw rol binnen onze organisatie speelt zich ook deels op kantoor af. Eén dag per week ben je aanwezig op ons hoofdkantoor in Alphen aan den Rijn waar je in onze showroom productpresentaties en trainingen organiseert en geeft voor de verkoopadviseurs van onze dealers. Daarnaast ben je ook nauw betrokken bij de organisatie van onze jaarlijkse dealershow en vakgerelateerde beurzen en evenementen.

Jij bent

 •  Analytisch – Je beschikt over uitmuntende analytische skills en je hebt oog voor detail. 
 • Commercieel – Je weet wat écht belangrijk is voor onze klanten en je informeert hen graag verder.
 • Nieuwsgierig – Je hebt interesse in alles wat er leeft bij klanten, concurrenten en eindgebruikers en je houdt ook andere trends goed in de gaten.
 • Proactief – Je zoekt naar oplossingen nog voor er zich problemen voordoen. Met jouw organisatorisch talent kun je jouw prioriteiten goed afbakenen.
 • Goede luisteraar – Je komt dagelijks met verschillende gesprekspartners in contact. Vanuit jouw positie zorg je ervoor dat er steeds gevolg gegeven wordt aan hun behoeften.

Opleiding & ervaring

 • Je hebt een opleiding op MBO/HBO-niveau afgerond.
 • Je hebt al een eerste soortgelijke werkervaring, bij voorkeur in consumentengoederen of binnen een retailomgeving.
 • Door kennis van zaken ben je in staat op de juiste wijze te adviseren en te enthousiasmeren. 
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en je hebt een prima beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal.
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs B. 

Wat wij jou aanbieden

 • Een functie met een marktconforme beloning, goede secundaire arbeidsvoorwaarden, aangevuld met een interessante bedrijfskorting op de groot- en kleinhuishoudelijke apparaten, onderdelen en accessoires uit ons productassortiment. 
 • Een uitdagende baan bij een internationale marktleider met een uitstekende reputatie. Een bedrijfswagen maakt deel uit van het salarispakket.
 • Je komt terecht in een organisatie met een Scandinavische bedrijfscultuur waar veel aandacht gegeven wordt aan innovatie, digitalisering en duurzaamheid en waar er altijd ruimte is voor nieuwe initiatieven en continue verbetering.
Apply now

We encourage you to apply as soon as possible as candidates will be interviewed continuously. The position may be filled prior to the date described as 'Apply by'