Technical Support Engineer
Consumer & Customer Care
Full Time
Netherlands
2020-03-31

Optimaliseer onze klantenervaring en het imago van onze merken.

Bij Electrolux betekent werken veel meer dan de laatste producten of technologieën op de markt te brengen. Met merken zoals AEG, Electrolux en Zanussi willen wij het leven van miljoenen mensen verbeteren. Dit doen wij door innovatieve en duurzame huishoudelijke apparaten te ontwikkelen en grenzen te verleggen binnen de kookbeleving en het huishouden.

Om onze dagelijkse activiteiten te kunnen verbeteren, zijn we op zoek naar een Technical Support Engineer die onze organisatie voltijds (40 uur per week) kan versterken.

De vraag naar een optimale dienstverlening wordt met de dag groter. Wij streven er dan ook voortdurend naar om met onze merken een vernieuwende service van hoge kwaliteit te garanderen. Daarom zijn we momenteel op zoek naar een gemotiveerde, flexibele en klantgerichte collega die de afdeling naar een hoger niveau kan brengen en met een op-en-top service de verwachtingen van onze klanten kan overtreffen.

Een dag op het werk

 Als teamlid van onze Service Technical Support (STS) heb je een veelzijdige functie. STS geeft onder andere telefonisch en schriftelijk advies en voorlichting aan retailers, installateurs, reparateurs, en binnen onze organisatie onder andere aan servicetechnici en service contact center agents. Je zorgt ervoor dat consumenten en de klanten in alle omstandigheden steeds de beste service krijgen. Je installeert je met een koffie of thee aan je bureau en je begint de dag met het technisch supporten.

Je bent een echte vraagbaak en biedt met vriendelijkheid, kennis en inzicht altijd een passende oplossing. Je bent verantwoordelijk voor het optimaliseren van de consumententevredenheid en de klantenrelaties voor de merken van de groep Electrolux. Jouw focus als Technical Support Engineer ligt op de ondersteuning van onze interne- en externe partners. Het gaat niet alleen over het geven van technisch advies op het vlak van onder andere de mechanica of elektronica, maar ook over IT gerelateerde punten: ‘Connectivity’, hetgeen wat je meer bij onze apparaten als functie tegenkomt. Je adviseert dan over het aanmelden van een apparaat (onboarding) en het opzetten van de verbinding via onze app op de mobiele toestellen. In het geval van verstoringen probeer je zo scherp mogelijk te krijgen wat het probleem precies is en hoe het veroorzaakt wordt. Je kunt dan het juiste deskundige advies geven bij het analyseren van een klacht en tenslotte bij de reparatie.

In de middag is gepland dat je de Technisch Trainer van Service Technical Support gaat ondersteunen met de ontwikkeling, voorbereiding en de support van een technische training. Voortdurend creëer je interesse in het uitbreiden van kennis met betrekking tot onze producten als referentiepunt voor de kwaliteit, richting de technici, het callcenter en elk ander deel van het bedrijf. Op die manier draag je bij tot het creëren van een positief imago voor onze merken en optimaliseer je de klantenervaring. De dag is inmiddels omgevlogen en je kijkt uit naar de volgende werkdag. Maar eerst ga je van je avond genieten en wensen jouw collega’s je een fijne avond toe.

Jij bent

 • Empathisch - Als sociale kameleon ben je iedereen net een stapje voor: je begrijpt een situatie meteen en je biedt de allerbeste oplossing aan.
 • Inspirerend - Met jouw uitgebreide kennis, servicegerichte, positieve attitude en hands-on mentaliteit kan je mensen inspireren en motiveren.
 • Stressbestendig - Je blijft rustig en je behoudt het overzicht als het drukker wordt.
 • Technisch sterk - Je hebt kennis van techniek en diverse (smartphone) applicaties. Daarnaast schrik je er niet voor terug om nieuwe technologieën in de praktijk te brengen.

Opleiding & ervaring

 • Je hebt een technische achtergrond (MTS+ denkniveau) en je beschikt over een goede kennis van elektriciteit, elektromechanica, elektronica en telematica.
 • Je bent in staat om technische informatie op een begrijpelijke manier te verwoorden naar je gesprekspartner/ doelgroep.
 • Je hebt affiniteit met retail en consumentenelektronica (bij voorkeur witgoed).
 • Je kan terugkijken op een succesvolle ervaring in een Consumer Care (B2C) en Customer Service (B2B) omgeving.
 • Je beschikt over een prima beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal in woord en geschrift. Kennis van het Duits is een pré.
 • Je hebt ervaring in het ontwikkelen en het voorbereiden van technische trainingen (pré)
 • Je kan vlot overweg met diverse PC-toepassingen. 

Wat wij jou aanbieden

 • Een fulltime functie met een marktconforme beloning, goede secundaire arbeidsvoorwaarden, aangevuld met een interessante bedrijfskorting op de groot- en kleinhuishoudelijke apparaten, onderdelen en accessoires uit ons productassortiment.
 • Een uitdagende baan bij een internationale marktleider met een uitstekende reputatie.
 • Je komt terecht in een organisatie met een Scandinavische bedrijfscultuur waar veel aandacht gegeven wordt aan innovatie, digitalisering en duurzaamheid en waar er altijd ruimte is voor nieuwe initiatieven en continue verbetering.

Verdere vragen

Meer info nodig? Daarvoor kan je terecht bij Thijs Zoontjens, Talent Acquisition Partner Benelux. 

Apply now

We encourage you to apply as soon as possible as candidates will be interviewed continuously. The position may be filled prior to the date described as 'Apply by'