Technical Support Specialist
Consumer & Customer Care
Full Time
Brussels, Belgium
1970-01-01

Bij Electrolux betekent werken veel meer dan de laatste producten of technologieën op de markt brengen. Met merken zoals AEG, Electrolux en Zanussi willen wij het leven van miljoenen mensen verbeteren. Dit doen wij door innovatieve en duurzame huishoudelijke apparaten te ontwikkelen en grenzen te verleggen binnen de kookbeleving en het huishouden.  
  
De vraag naar een optimale dienstverlening wordt echter met de dag groter. Wij streven er dan ook voortdurend naar om met onze merken een toonaangevende service te garanderen. Daarom zijn we momenteel op zoek naar een Technical Support Specialist ter versterking van onze afdeling Service Technical Support (STS) voor ons kantoor in Brussel. 
  
De afdeling Service Technical Support 
  
De afdeling STS is verantwoordelijk voor de technische ondersteuning van onze interne en externe klanten. Het team bestaat uit 6 collega’s en is verantwoordelijk voor de materiaalplanning van onze techniekers en de technische ondersteuning van het contact center, onze techniekers en de verdelers van onze apparatuur.

Een van de doelstellingen is om onze ‘first visit completion rate’ te verhogen. Dit houdt in dat je de tickets van de geplande servicebezoeken in het systeem zo goed mogelijk analyseert en hier de juiste wisselstukken aan koppelt zodat een technieker in staat is bij het eerste bezoek de herstelling naar tevredenheid uit te voeren. Het is belangrijk dat de materiaalplanning daarom tijdig en gestructureerd verloopt, zodat het aansluit op het logistieke proces om de stukken in de dienstvoertuigen van onze techniekers te krijgen. Contact met onze planners is hierbij van belang, om ad hoc mutaties op een juiste wijze te kunnen opvangen. Daarnaast bestaat een groot deel van de werkzaamheden uit  ondersteuning aan onze techniekers en onze verdelers (o.a. installateurs en hersteldiensten). 

Jij bent 

•Analytisch –Je bent zelfstandig in staat om tickets te analyseren en hier de juiste wisselstukken aan te koppelen. 
•Netwerker – Je onderhoudt proactief contact met interne en externe stakeholders en weet met iedere interactie de relatie te versterken.   
Stressbestendig –Je weet op een rustige en nette manier alle taken op te volgen, met oog voor alle belangen.   
Teamplayer – Jij doet er alles aan om samen met jouw collega’s op een proactieve manier onze service te verbeteren.  

Opleiding & ervaring 

•Je hebt een technische opleidingsachtergrond in een relevante richting (elektriciteit, elektromechanica of elektronica) of gelijkwaardig door ervaring binnen dit domein.
•Je hebt affiniteit met SAP (ERP).
•Je hebt bij voorkeur affiniteit met (witgoed) electronica.
•Je drukt je gemakkelijk uit in het Nederlands, Frans en Engels. 
•Je hebt een proactieve instelling en een hands-on mentaliteit.
•Je bent klantgericht en je hebt een servicegerichte instelling.
•Met jouw vakkennis kun je zaken helder en begrijpelijk overbrengen aan mensen van uiteenlopende niveaus.
  
Wat wij jou aanbieden 

•Een fulltime functie aan de hand van een arbeidsovereenkomst met een marktconforme verloning. 
•Een uitdagende job bij een internationale marktleider met een uitstekende reputatie. 
•Je komt terecht in een organisatie met een Scandinavische bedrijfscultuur waar veel aandacht gegeven wordt aan innovatie, digitalisering en duurzaamheid en waar er altijd ruimte is voor nieuwe initiatieven en continue verbetering.

 

#LI-TZ1


Apply now

We encourage you to apply as soon as possible as candidates will be interviewed continuously. The position may be filled prior to the date described as 'Apply by'