Technisch tekenaar / ontwerper – Electrolux Professional
Design
Full Time
Alphen aan den Rijn, Netherlands
2019-03-31

Ontwerp ingenieuze keuken- en wasserijoplossingen voor onze klanten.

Electrolux Professional, onderdeel van de Electrolux Group, biedt als wereldwijd marktleider een ongeëvenaarde topkwaliteit in wasserij- en keukenapparatuur voor de professionele markt. Het is ‘s werelds nr. 1 als fabrikant en distributeur inzake innovatie en duurzaamheid en combineert deze expertise met een uitgebreid dealernetwerk en een betrouwbare en unieke service voor alle consumenten.

Bij Electrolux Professional betekent werken veel meer dan de laatste producten of technologieën op de markt brengen. Ons innovatief en duurzaam productgamma voor de professionele markt stelt ons in staat om grenzen te verleggen binnen de bestaande wasserij- en keukenoplossingen. Om dit te kunnen blijven doen, zijn we voor Electrolux Professional dringend op zoek naar een technisch tekenaar / ontwerper die onze organisatie als Pre-Sales Specialist zou kunnen versterken.

De vraag naar een optimale dienstverlening wordt met de dag groter. Wij streven er dan ook voortdurend naar om een toonaangevende service van hoge kwaliteit te garanderen. Daarom zijn we momenteel op zoek naar een nieuwe collega die de dienstverlening binnen de organisatie naar een hoger niveau kan brengen en met een op-en-top service de verwachtingen van zowel onze handelspartners als onze consumenten kan overtreffen.

Een dag op het werk

Als Pre-Sales Specialist ondersteun je de salesafdeling bij de verdere uitwerking van de projecten bij onze klanten die op zoek zijn naar een professionele keukeninstallatie of efficiënte wasserijoplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor de opstelling en de bewerking van lay-outs, technische tekeningen, specificaties en offertes. 

Je verzamelt alle relevante gegevens om een concept en een budget te kunnen voorbereiden voor onze klanten. Daarnaast creëer je in nauw overleg met onze productspecialisten het definitieve ontwerp voor onze klanten. Je beheert alle technische tekeningen die nodig zijn voor de realisatie van het project, van 3D-presentatietekeningen tot de aansluitplannen voor nutsvoorzieningen en sokkelplannen. Je voert jouw functie succesvol uit door een coördinerende rol op je te nemen en door te schakelen tussen verschillende ondersteunende diensten zoals orderverwerking en logistiek zodat het project op een correcte wijze geleverd en uitgevoerd kan worden. 

Jij bent

 • Analytisch – Je begrijpt de behoeften van onze klanten en je speelt hier steeds handig op in. 
 • Nieuwsgierig – Je hebt interesse in alles wat er leeft bij distributeurs, klanten, concurrenten en eindgebruikers en je houdt ook andere trends en ontwikkelingen goed in de gaten.
 • Oplossingsgericht – Je bent creatief. Complexe concepten vertaal je in praktische, eenvoudige en klantgerichte oplossingen. Je zoekt steeds naar verbeteringen en je bent in staat om aan de hand van een goede en logische communicatie een positieve en efficiënte werkrelatie met de distributeurs op te bouwen.
 • Positief – Enthousiasme van ’s ochtends tot ’s avonds is een must om onze waarden uit te dragen. Een gezonde commerciële feeling en een flinke dosis empathisch vermogen staan bij jou garant om de klanten in de beste omstandigheden te woord te staan.
 • Stressbestendig – Je blijft rustig en je behoudt het overzicht als het drukker wordt. Met jouw flexibele instelling kan je alles aan. 

Opleiding & ervaring

 • Je hebt een HBO-diploma in een functiegerelateerde richting behaald, bijvoorbeeld in interieurarchitectuur, in industriële vormgeving of in een technisch georiënteerde richting.  
 • Bij voorkeur heb je al een eerste werkervaring achter de rug in een soortgelijke functie waardoor je een goede technische bagage met jou meebrengt.
 • Ontwerpsoftware zoals AutoCAD en SketchUp hebben geen geheimen meer voor jou. 
 • Je bent bereid om te leren en je wil jouw hoge mate van betrokkenheid bewijzen door zowel jouw bedrijfs-, product- en marktkennis als jouw commercieel bewustzijn in deze functie verder te ontwikkelen.
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en je hebt een zeer goede kennis van het Nederlands en het Engels (zowel gesproken als geschreven). Kennis van het Frans is een plus.

Wat wij jou aanbieden

 • Een fulltime functie met een marktconforme beloning, goede secundaire arbeidsvoorwaarden en een uitgebreid opleidingsaanbod, aangevuld met een interessante bedrijfskorting op de groot- en kleinhuishoudelijke apparaten, onderdelen en accessoires uit ons productassortiment.
 • Een uitdagende baan bij een internationale marktleider met een uitstekende reputatie.
 • Je komt terecht in een organisatie met een Scandinavische bedrijfscultuur waar veel aandacht gegeven wordt aan innovatie, digitalisering en duurzaamheid en waar er altijd ruimte is voor nieuwe initiatieven en continue verbetering.